NEA

Πρώτες εικόνες για το νέο Hyundai Tucson

Η τέταρτη γενιά του μεσαίου SUV της Hyundai βρίσκεται προ των πυλών. Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί το καινούριο Tucson, με μία εντελώς νέα σχεδίαση.

Η σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθεί η Hyundai, στην προκειμένη περίπτωση, ονομάζεται Parametric Dynamics. Όπως προκύπτει από τις πρώτες φωτογραφίες που έγιναν διαθέσιμοι, τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου θυμίζουν κάτι από φτερά πουλιού, ενώ όταν είναι σβηστά ενσωματώνονται στο μοτίβο της μάσκας (Parametric Hidden Lights, όπως τα ονομάζει η ίδια).

Πέρα από τις έντονες αιχμές του αμαξώματος, που δίνουν ένα τόνο δυναμισμού, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το επόμενο Tucson θα διαθέτει και ένα δεύτερο αμάξωμα, με επιμηκυμένο μεταξόνιο. Δεν γνωρίζουμε αν η μεγαλύτερη έκδοση θα είναι 5+2 θέσεων, από ότι φαίνεται όμως η Hyundai θέλει να μπορεί να πλασαριστεί καλύτερα σε όσο το δυνατό περισσότερες αγορές. Έτσι για την Ευρώπη θα δώσει έμφαση στο μικρό μεταξόνιο, ενώ για την Κίνα στο μεγάλο.

Εντός είναι εμφανής η πρόθεση σχεδιαστών και μηχανικών να δημιουργήσουν ένα όσο το δυνατό πιο «γυάλινο» cockpit. Μεταμοντέρνος σχεδιασμός, μεγάλες οθόνες, χειριστήρια αφής και ένα φουτουριστικό τιμόνι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, με βάση τα όσα αντικρύζουμε στην εικόνα.

Τώρα για τους κινητήρες, προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Λογικά περιμένουμε τα γνωστά μοντέλα με 1.600 κυβικά, τόσο για τα σύνολα βενζίνης όσο και για αυτά του πετρελαίου. Αντίστοιχα θα υπάρξει κάποια υβριδική έκδοση, ενώ δεν είναι απίθανό να το δούμε και ως πλήρως ηλεκτρικό, είτε άμεσα, είτε σε βάθος χρόνου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!