ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξερράγη ηλεκτροϋβριδικό αυτοκίνητο την ώρα που φόρτιζε [vid]

To περιστατικό καταγράφηκε στην Κίνα, συγκεκριμένα στην πόλη Sanming και την ώρα που μια αυτό φόρτιζε στη Νότια Κίνα και είχε συνδεθεί με τον φορτιστή.

Όπως βλέπουμε στο video, το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να βγάζει καπνούς σχεδόν στο πίσω μέρος σχεδόν αμέσως μετά την εκκίνηση της φόρτισης. Ο ιδιοκτήτης κάλεσε την πυροσβεστική, η οποία έφθασε γρήγορα στο σημείο και άρχισε να ρίχνει νερό ώστε να κρατήσει χαμηλά την θερμοκρασία.

Το περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια τις μεθόδους που πρέπει να χρησιμοποιούνται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς ο αφρός ή τα χημικά δεν ενδείκνυνται, με την σταθερή παροχή νερού πάνω στην μπαταρία και την μείωση της θερμοκρασίας της να είναι η πιο σωστή λύση. Ωστόσο, τελικά σημειώθηκε έκρηξη από την μπαταρία του αυτοκινήτου, η οποία εκτόξευσε πολύ μακριά την πίσω πόρτα και ουσιαστικά κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο.

Αν και δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε το μοντέλο, μάλλον πρόκειται για την plug in υβριδική έκδοση του κινέζικου BAIC EX360. Προφανώς εδώ πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και για κάποια αστοχία, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η προέλευση του αυτοκινήτου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button