NEA

Ένα Tesla έχασε την οροφή του μέσα σε λίγες ώρες!

Η χαρά ενός νεόκοπου πελάτη της Tesla εξανεμίστηκε λίγες ώρες μετά την παράδοση του νέου του Model Y!

Και αυτό επειδή την ώρα που οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Freemont της Καλιφόρνια απολαμβάνοντας το νέο του ηλεκτρικό crossover ξαφνικά η πανοραμική γυάλινη οροφή αποκολλήθηκε και έπεσε μέσα στο δρόμο. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κανένα ατύχημα, αλλά ο χρήστης του Twitter Nathaniel επέστρεψε πίσω με τον πατέρα του στο κατάστημα της αγοράς.

Λίγο αργότερα οι δύο άντρες ενημερώθηκαν πως η οροφή ξεκόλλησε επειδή δεν είχε κουμπώσει στις βάσεις της. Πράγματα απαράδεκτα! Εμφανώς απογοητευμένος ο Nathaniel ζήτησε επιστροφή χρημάτων και προτίμησε να μην αγοράσει ξανά κάποιο Tesla.

Άποψη: Εδώ θα ήθελα να πάω λίγο κόντρα σε όλο αυτό τον ενθουσιασμό για τα Tesla, τα οποία δεν είναι και καθόλου φτηνά. Αντίθετα, φτηνή θα έλεγες την ποιότητα κατασκευής τους και τα επίπεδα αξιοπιστίας έχοντας γράψει κατά καιρούς για πόρτες και καθίσματα με διαφορετικό χρώμα και επένδυση, αντίστοιχα, ή για ένα Model 3 που ξεκόλλησε ο προφυλακτήρας του.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως περίπτωση που ξεκόλλησε σε ένα Model 3 το τιμόνι του από την βάση του. Τελευταία υπάρχουν και πολλές αναφορές από ιδιοκτήτες Model S και Model X για ραγισμένα ψαλίδια βάσης στην ανάρτηση.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ενός Ελβετού με ένα Model S P90D που με 80.000 χλμ. διαπίστωσε κλυδωνισμούς από την ανάρτηση την ώρα που είχε αναπτύξει πολύ υψηλή ταχύτητα. Πράγματα απαράδεκτα και φυσικά επικίνδυνα για μια εταιρία που θέλει να λέγεται σοβαρή.

Αυτά τα γράφω κόντρα σε άλλα μέσα που περιγράφουν την Tesla ως ένα φαινόμενο (πράγματι είναι φαινόμενο, αλλά με την αρνητική έννοια σε ποιοτικό επίπεδο), τουλάχιστον μέχρι να πάρουν μπροστά οι άλλοι κατασκευαστές που είχαν δώσει το χρόνο στην αμερικανική εταιρία να παίζει μπάλα μόνη της σε ένα ηλεκτρικό γήπεδο δίχως αντιπάλους. Αλλά τα πράγματα στα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικά…

σ.σ.: ο Elon Musk πρωτοστατεί και πάλι αφού η Tesla είναι ίσως η μόνη μεγάλη εταιρία στην αυτοκινητοβιομηχανία που δεν διαθέτει τμήμα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Έτσι, οι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ (στην Ευρώπη υπάρχει για την ώρα μια στοιχειώδη επικοινωνία με Γαλλία) δεν έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται ή να προγραμματίζουν κάποια test-drive.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!