ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακόμη και οι καραμπινιέροι οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Το Σώμα των Carabinieri ενέταξε πρόσφατα 52 Nissan LEAF στον στόλο του, σκοπεύοντας να τα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των τμημάτων που είναι υπεύθυνα για την προστασία των εθνικών πάρκων και της βιοποικιλότητας στα φυσικά καταφύγια της ιταλικής επικράτειας.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ιταλικό  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Προστασίας, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο για την απανθρακοποίηση και την περιβαλλοντική αειφορία. Η Nissan είναι πρωτοπόρος και παγκόσμια ηγέτιδα στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής, με το LEAF  να συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια κυκλοφορίας. 

Από την πρωτοποριακή πρώτη γενιά του 2010 έως το LEAF e+ που κυκλοφόρησε το 2019, οι 500.000 αγοραστές που επέλεξαν το LEAF, βοήθησαν τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο από άποψη βιωσιμότητας όσο και στην καθημερινή τους ζωή. Έχοντας διανύσει  περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα  χωρίς καυσαέρια από το 2011, οι ιδιοκτήτες  των LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2.

Το Nissan LEAF είναι γνήσιος εκφραστής του  Nissan Intelligent Mobility, του στρατηγικού πλάνου της Nissan που επαναπροσδιορίζει την προσφορά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών και αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της τεχνολογίας που εφαρμόζεται στην κινητικότητα, χάρη στα  προηγμένα συστήματα υποστήριξης της οδήγησης, όπως το e-Pedal, το ProPILOT Park και το ProPILOT.

Η δέσμευση της Nissan για περιβαλλοντική αειφορία επεκτείνεται χάρη στο σχέδιο “εξηλεκτρισμού” της γκάμας της, το οποίο στοχεύει στη  διεύρυνση της παρουσίας της στα EVs, συμπεριλαμβανομένου του e-POWER, με περισσότερες από 1 εκατομμύριο πωλήσεις τέτοιων οχημάτων,  έως το τέλος της χρήσης 2023.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.),  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html 

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!