NEA

H Nio θα παρουσιάσει συσσωρευτές των 150 kWh το 2022

Μία σημαντική αύξηση στη χωρητικότητα των σύγχρονων συσσωρευτών ανακοίνωσε η Nio, έτσι ώστε να απογειώσει την αυτονομία των οχημάτων της σε πάνω από 1.000 km!

Οι νέοι αυτοί συσσωρευτές, solid-state, θα χρησιμοποιούν καθόδους από νικέλιο και ανόδους από Si/C, καθώς και μία σειρά από τεχνολογίες που θα τους επιτρέπουν να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια μέσα τους. Για την ακρίβεια, η εταιρία κάνει λόγο για ενεργειακή πυκνότητα 360 Wh/kg, τιμή η οποία είναι πολύ υψηλή για τα σημερινά δεδομένα.

Το πλάνο είναι αυτοί να περάσουν στην παραγωγή κάποια στιγμή προς το τελευταίο τρίμηνο του 2020, σε λιγότερο δηλαδή από δύο χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό, τώρα, είναι πως η εταιρία αφήνει υπόνοιες πως όλοι οι χρήστες των οχημάτων της θα μπορούν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του συσσωρευτή, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο. Οι μπαταρίες θα είναι αποσπώμενες και ανταλλάξιμες, κάτι που δίνει μεγαλύτερη αξία στα ίδια τα αυτοκίνητα.

Αναφορικά με τη Nio, ξεκίνησε κάποια στιγμή το 2018 να προσφέρει ένα συσσωρευτή 70 kWh, ενώ το 2019 πρόσθεσε στη γκάμα της έναν ακόμη μεγαλύτερο, 84 kWh. Προς τα 2020 ανέβηκε στα 100 kWh αλλά τώρα συζητάει για ένα κανονικό άλμα και όχι απλά για ένα επόμενο βήμα προς τα εμπρός. Η ίδια η εταιρία υπόσχεται καλή διάρκεια ζωής, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία. Αντίστοιχα δεν δίνει πληροφορίες για το ρυθμό φόρτισης (πράγμα πολύ ενδιαφέρον, αφού μιλάμε για τεχνολογία solid state) και για το συνολικό βάρος του συσσωρευτή, που με βάση την ενεργειακή πυκνότητα, λογικά θα είναι ελαφρύτερος ή στα ίδια κιλά με ένα συμβατικό συσσωρευτή 100 kWh.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!