NEA

Το ολοκαίνουργιο Lada Niva έρχεται το 2024 [vid]

Μετά από 45 χρόνια αποφασίστηκε πως η Lada θα ακολουθήσει ένα τελείως διαφορετικό δρόμο με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε σύγχρονη πλατφόρμα.

H Avtovaz θα προχωρήσει σε μια νέα εποχή με τις ευλογίες της «μαμάς» Renault και έχοντας ως βάση τη σύγχρονη πλατφόρμα CMF-B. Μάλιστα πάνω σε αυτή δεν θα βασιστεί μόνο το Niva, αλλά ακόμη τρία μοντέλα της Lada που θα δούμε μέσα στην επόμενη τετραετία.

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή αφού για πρώτη φορά από το 1976 το Niva δεν θα βασίζεται στο παλιό πλαίσιο και τη σχετική μηχανολογικά ραχοκοκαλιά. Συγκεκριμένα, θα αποκτήσει ένα DNA που σε πολλά σημεία θα είναι ίδιο με της Dacia (ειδικά με του επερχόμενου Bigster), ενώ θα υπάρχουν δύο εκδόσεις αμαξώματος, το compact και το medium.

Επιπλέον, η Lada θα αποκτήσει και ένα δεύτερο μικρομεσαίο SUV που θα λανσαριστεί το 2025. Όσο για την σχεδίαση η teaser εικόνα που βλέπετε σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή πλεύσης. H Lada έχει μερίδιο αγοράς στη Ρωσία που φτάνει το 20% και έχει ως στόχο να το αυξήσει ακόμη περισσότερο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button