NEA

H Stellantis μπαίνει σε πλήρη τροχιά

Η νέα εταιρεία έχει εισαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου στο Euronext (Παρίσι) και το Borsa Italiana (Μιλάνο) και από τις 19 Ιανουαρίου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Τα αποτελέσματα του 2020 θα ανακοινωθούν στις 3 Μαρτίου, 2021.

Στο τιμόνι του 4ου μεγαλύτερου σχήματος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ο Carlos Tavares. H Linda Jackson πήγε από την Citroen στην Peugeot.  Από την Peugeot άλλαξε θέση για την Alfa Romeo o Jean-Philippe Imparato. Η Stellantis, με 14 μάρκες (από γαλλικής πλευράς περιλαμβάνει τις Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel/ Vauxhall, ενώ από ιταλική τις Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati), απασχολεί περισσότερους από 400.000 υπάλληλους, έχει βιομηχανικές δραστηριότητες σε περισσότερες από 30 χώρες και συνολικά έσοδα άνω των 170 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το 11μελες Διοικητικό Συμβούλιο ηγείται ο Πρόεδρος κ. John Elkann. Ο κ. Carlos Tavares από τη θέση του Chief Executive Officer ηγείται μιας από τις πιο έμπειρες και επιτυχημένες διοικητικές ομάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με δυνατές οργανωτικές ικανότητες και εστίαση στη συνεχή βελτίωση και καινοτομία, η Stellantis βρίσκεται στη σωστή θέση για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των μαρκών από τις οποίες αποτελείται, δημιουργώντας αξία για όλα τα μέλη της, ακολουθώντας μια κοινή αρχή: την αμφισβήτηση των καθιερωμένων.

Με μια περήφανη κληρονομία που εκτείνεται σε 125 χρόνια, η Stellantis είναι το «σπίτι» μια πλήρους σειράς ιστορικών μαρκών, οι οποίες άνοιξαν δρόμους και κυριάρχησαν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δημιουργημένες από οραματιστές που τις ενέπνευσαν με πάθος και ανταγωνιστικό πνεύμα, οι μάρκες καλύπτουν πλήρως τις κατηγορίες της αγοράς, από τα οχήματα πολυτελείας, μέχρι τα καθημερινά αυτοκίνητα, τα σκληροτράχηλα pick-up και SUV, τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, αλλά και μάρκες που εστιάζουν σε θέματα χρηματοδοτήσεων και υπηρεσιών after sales.

Η Stellantis διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία σε τρεις περιοχές – την Ευρώπη, τη Β. Αμερική και τη Λατινική Αμερική- ενώ διαθέτει δυναμική για εξέλιξη σε σημαντικές αγορές, όπως της Κίνας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ωκεανίας και την Ινδίας. Με βιομηχανική παρουσία σε 30 χώρες, η Εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει με αποδοτικό τρόπο τις προσδοκίες των καταναλωτών και να προσφέρει οχήματα και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας σε περισσότερες από 130 χώρες.

Η Stellantis εκκινεί από μια ιδιαίτερα δυνατή θέση, με συμπαγή λειτουργικά έσοδα, τα οποία αντανακλούν την ηγετική θέση της Εταιρείας στη Β. Αμερική, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Η Εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τις συνέργειες και τις οικονομίες κλίμακας, επενδύοντας σε πρωτοποριακές λύσεις για τους αγοραστές, με το στόχο των ετήσιων συνεργιών να είναι τα 5 δισ. ευρώ σε σταθερή βάση.

Αυτές οι συνέργειες θα επιτευχθούν με την εφαρμογή έξυπνων στρατηγικών προμηθειών και επενδύσεων, βελτιστοποίηση των κινητήρων και πλαισίων, διαδικασίες αιχμής στην έρευνα και εξέλιξη, αλλά και την εστίαση στην αποδοτικότητα των μεθόδων παραγωγής. Οι συνέργειες δεν βασίζονται σε κλείσιμο εργοστασίων ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης.

Οι Εννέα Επιτροπές Διοίκησης, θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας και περιλαμβάνουν τα τμήματα στρατηγικής απόδοσης του Ομίλου, παραγωγής, μαρκών και σχεδιασμού.     

Οι μάρκες της Stellantis μπορούν με ένα ξεχωριστό τρόπο να προσφέρουν λύσεις αυτοκίνησης που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών, ενώ αυτοί αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση, τη συνδεσιμότητα, την αυτόνομη οδήγηση και το car sharing. Ενώ το κομμάτι της ηλεκτροκίνησης αναπτύσσεται, η Stellantis είναι ήδη σωστά τοποθετημένη προσφέροντας σήμερα 29 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ενώ στοχεύει να παρουσιάσει επιπλέον 10 μέχρι το τέλος του έτους.

Η Εταιρεία είναι σταθερά εστιασμένη στο να παίζει έναν ενεργά θετικό ρόλο στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, ενώ εργάζεται ώστε να πετύχει έναν μακροπρόθεσμο στόχο κλιματικής ουδετερότητας σε όλα τα προϊόντα, τις μονάδες παραγωγής και τις λοιπές εγκαταστάσεις της.

Ο κ. John Elkann δήλωσε σχετικά: «Δεν είναι σύμπτωση ότι η Stellantis γεννιέται ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος μας έχει ανάγκη ένα νέο είδος αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο θα προσφέρει καθαρές και έξυπνες λύσεις που θα δίνουν την ελευθερία κίνησης σε όλους. Το μέγεθος και η παρουσία μας σε παγκόσμιο επίπεδο μας δίνει τα εφόδια για να επενδύσουμε σε καινοτόμες τεχνολογίες και κορυφαίες επιλογές για τους πελάτες μας.

Είναι όμως η γεωγραφική και πολιτισμική ποικιλία της Stellantis, που από την πρώτη ημέρα θα αποτελεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα μας. Είναι οι άνθρωποι μας που με την ενέργεια, τις γνώσεις και την συνεχή εστίαση τους, κάνουν τη Stellantis αυτό που είναι σήμερα. Και είναι αυτοί που  με την καθημερινή τους συνεισφορά θα χτίσουν μια ακόμα μεγαλύτερη Εταιρεία για αυτή τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.»

Σχολιάζοντας την πρώτη ημέρα της Stellantis, ο κ. Carlos Tavares δήλωσε, «Αυτή είναι μια μεγάλη ημέρα. Έναν χρόνο αφού ανακοινώσαμε την πρόθεση μας, η Stellantis γεννήθηκε, παρά τις κοινωνικές και οικονομικές αναταράξεις λόγω της πανδημίας του COVID-19. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες τις ομάδες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι συνέχισαν τις δραστηριότητες μας αυτή την εξαιρετική χρονιά. Αυτό δείχνει την ευελιξία, τη δημιουργικότητα και την προσαρμοστικότητα της Εταιρείας μας. Παράλληλα αυτό δείχνει και την αποφασιστικότητα μας να έχουμε ηγετική θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία, μέσα σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον. Η Stellantis είναι εστιασμένη «στο κυνήγι της τελειότητας» και την προστασία των εργαζομένων της.»

Σχετικά με την Stellantis

Η Stellantis αποτελεί μια από τις ηγετικές αυτοκινητοβιομηχανίες και παρόχους λύσεων αυτοκίνησης, με σταθερό και καθαρό όραμα: να προσφέρει ελευθερία κινήσεων με καθαρές, προσιτές και αξιόπιστες λύσεις αυτοκίνησης. Παράλληλα με την πλούσια κληρονομιά του Ομίλου και την παγκόσμια παρουσία του, η μεγαλύτερη δύναμη του βρίσκεται στη βιώσιμη απόδοση του, την εμπειρία του και τα ταλέντα των υπαλλήλων του σε όλο τον κόσμο. Η Stellantis θα βασιστεί στην ευρεία λίστα μαρκών της, οι οποίες δημιουργήθηκαν από οραματιστές που τις ενέπνευσαν με πάθος και ανταγωνιστικό πνεύμα και ξεχώρισαν τόσο στους εργαζόμενους τους, όσο και στους αγοραστές. Η Stellantis στοχεύει να γίνει η καλύτερη, όχι απλά η μεγαλύτερη, ενώ παράλληλα θα δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τα μέλη της και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button