NEA

Ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν τους πιο επικίνδυνους δρόμους;

Ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα μοιραία τροχαία περιλαμβάνεται και η χώρα μας αλλά εμφανίζοντας μια θεαματική βελτίωση.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ιστόγραμμα που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα ο ACEA, οι πέντε πρώτες χώρες με τα περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους είναι οι Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κροατία και Λετονία. Σημειωτέων πως η αναλογία αφορά σε μοιραία τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης και πολύ κοντά στο μέσο όρο των EU63 χάρη στη θεαματική μείωση των ατυχημάτων. Μάλιστα, το 2019 σε σχέση με το 2010 τα ατυχήματα μειώθηκαν περίπου στο μισό αποδεικνύοντας πως ο Έλληνας οδηγός βελτιώνεται όσο κατασκευάζονται και μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.

Τους ασφαλέστερους δρόμους στην Ευρώπη έχουν η Σουηδία, η Βρετανία, η Ιρλανδία κ.α. με ένα κοινό χαρακτηριστικό πως έχουν και από τους νεότερους στόλους αυτοκινήτων. Κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια και την προστασία των επιβατών. Αν θέλετε να μάθετε που βρίσκεται από πλευράς ηλικίας το πάρκο των αυτοκινήτων στην χώρα μας κάντε κλικ εδώ και θα εκπλαγείτε. Αρνητικά, δυστυχώς.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!