NEA

Η νέα BMW M5 CS των 635 ίππων είναι η ισχυρότερη όλων

Η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα των CS μοντέλων της με τη νέα M5 CS.

Μετά την επιτυχημένη διαδρομή των BMW M3 CS, BMW M4 CS και BMW M2 CS, η BMW M προσφέρει τώρα -για πρώτη φορά- μία αποκλειστική, ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της θρυλικής BMW M5, που ανοίγει νέους ορίζοντες για μία μοναδική εμπειρία ταξιδιού για τέσσερα άτομα.

Ο V8 κινητήρας 4.4 L με 467 kW/635 hp καθιστά την M5 CS το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της BMW M. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που επίσης προσφέρει ένα 2WD mode, μόνο για πίσω κίνηση.

 Η αυστηρή εφαρμογή μέτρων σχεδίασης ελαφρού βάρους επέτρεψε την εξοικονόμηση περίπου 70 κιλών σε σχέση με την BMW M5 Competition (κατανάλωση: 11,3-10,9 l/100 km (WLTP), εκπομπή: 259-249 g/km). Με νέες ρυθμίσεις σκληρότητας ελατηρίων στον εμπρός και πίσω άξονα και βελτιωμένο έλεγχο απόσβεσης, το πλαίσιο έχει προσαρμοστεί στο χαμηλότερο βάρος του οχήματος και στις αυξημένες επιδόσεις των στάνταρ αγωνιστικών ελαστικών Pirelli P Zero Corsa με διαφορετικές διαστάσεις εμπρός/πίσω (εμπρός: 275/35 R 20, πίσω: 285/35 R 20).

Η BMW M5 CS επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα και από 0-200 km/h σε 10,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, φτάνει στα 305 km/h.

Η BMW M5 CS υπόσχεται τώρα μία εξαιρετική εμπειρία ταξιδιού για 4 άτομα και συνοδηγό σε καθίσματα M Carbon και τους άλλους δύο επιβάτες σε ατομικά πίσω καθίσματα. Η μαύρη δερμάτινη επένδυση Merino (fine-grain στα εμπρός καθίσματα) συνδυάζεται με εντυπωσιακά πάνελ και διακοσμητικές ραφές σε Mugello Red. Τα ενσωματωμένα προσκέφαλα -με φωτιζόμενα λογότυπα M5 για τα εμπρός καθίσματα- απεικονίζουν τη χάραξη της θρυλικής πίστας του Nürburgring.

Το τιμόνι M Alcantara με κόκκινη ένδειξη της ευθείας πορείας αποτελεί άλλη μία κλασική πινελιά αγωνιστικού αυτοκινήτου. Τα χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (gearshift paddles) κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και οι ακτίνες του τιμονιού έχουν επένδυση Black Chrome.

Ένα σταθερό, ελαφρύ κάλυμμα στην κεντρική κονσόλα αντικαθιστά το σύνηθες υποβραχιόνιο με καπάκι. Η μαύρη δερμάτινη επένδυση Merino αναδεικνύεται με κόκκινη διπλή ραφή. Το κόκκινο χρησιμοποιείται και πάλι στο σήμα “CS” στο ταμπλό και ανάμεσα στα πίσω καθίσματα τύπου μπάκετ.

Το πλαίσιο της μάσκας ‘νεφρών’ BMW της BMW M5 CS, σήματα “M5 CS” στη μάσκα, τα ‘βράγχια’ M στα εμπρός φτερά και το πορτμπαγκάζ είναι βαμμένα στην απόχρωση Gold Bronze, όπως και οι σφυρήλατες ζάντες Μ 20-ιντσών σε σχέδιο ακτίνων Y (μπροστά: 9,5 J x 20, πίσω: 10,5 J x 20).

Το καπό, το εμπρός splitter, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, η πίσω αεροτομή, ο πίσω διαχύτης, το κάλυμμα του κινητήρα M Power και το σιλανσιέ εισαγωγής, κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Μερικά εξαρτήματα κατασκευάζονται από γυμνό ανθρακόνημα. Οι φωτοδίοδοι (σχήματος L) των προβολέων Laser της BMW εκπέμπουν κίτρινο και όχι λευκό φως όταν ανάβει η μεσαία σκάλα, η μεγάλη σκάλα ή ο φωτισμός υποδοχής (Welcome Light), θυμίζοντας επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα GT.

Ο βασικός εξοπλισμός της M5 CS περιλαμβάνει σπορ σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι με τέσσερις απολήξεις χωρίς διακοσμητικό φινίρισμα και κεραμικά φρένα M Carbon, των οποίων οι δαγκάνες είναι βαμμένες σε Κόκκινο (Red) (στάνταρ) ή Χρυσαφί (Gold) προαιρετικά.

Το λανσάρισμα της BMW M5 CS στην αγορά προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2021. Στη Γερμανία, η τιμή της θα είναι 180.400 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button