NEA

Το Subaru XV ανανεώθηκε στα σημεία

Ένα πολύ καλό αλλά αφανές σε δυναμική SUV με πολύ καλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά ανανεώθηκε.

Όπως μπορούμε να δούμε το facelift είναι τυπικό και αφορά στην επανασχεδιασμένη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα, ενώ θα υπάρχει πλουσιότερος τεχνολογικός εξοπλισμός.

Στην χώρα μας το XV κυκλοφορεί με τον απλό ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης στα 1.600 κ.εκ., με κιβώτιο CVT και στάνταρ τετρακίνηση με τιμή από 26.885€. Ωστόσο, αυτή η έκδοση μάλλον καταργείται, όπως αναφέρει το carbuyer.co.uk.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ελληνικής αντιπροσωπείας η έκδοση 1.6 θα συνεχίσει να προσφέρεται κανονικά. Η δίλιτρη e-Boxer με τους 150 ίππους και το ήπιο υβριδικό σύστημα με ηλεκτρικό μοτέρ 18 ίππων έκδοση ξεκινά από τις 36.650€. Και οι δύο εκδόσεις έχουν εκπομπή 180 γρ. CO2/χλμ.


Μια φορά και έναν καιρό η Subaru είχε πολύ σημαντική και ισχυρή παρουσία στην κατηγορία των SUV με βασικό ατού την “συμμετρική”και ιδιαίτερα αποτελεσματική τετρακίνηση. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και είναι μία από τις εταιρίες που ίσως και να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή αγορά (αν και κάτι τέτοιο διαψεύδεται για την ώρα).

Ο λόγος δεν είναι μόνο οι αυστηροί κανονισμοί για το CO2 που ακόμη και αν η εταιρία εισάγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δύσκολα θα μπορέσει να προσαρμοστεί. Το βασικό είναι πως οι πωλήσεις της είναι εξαιρετικά χαμηλές. To 2019 είχαν πωληθεί 32.300 αυτοκίνητα και το 2020 μόλις 17.000. Στην Ελλάδα πέρυσι πωλήθηκαν μόλις 38 Subaru.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!