NEA

Η Toyota επιστρέφει στην Νο 1 θέση της παγκόσμιας αγοράς

Το 2020, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως η χρονιά της πανδημίας, η Toyota κατάφερε να ξεπεράσει για πρώτη φορά από το 2015 την VW.

Όπως φαίνεται η κρίση που έφερε η πανδημία του κοροναϊού έπληξε περισσότερο τη VW παρά την Toyota που επιστρέφει στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2020. Παρά ταύτα, οι περσινές πωλήσεις του ομίλου της Toyota, στις οποίες περιλαμβάνονται οι θυγατρικές της Lexus, Daihatsu και Hino, μειώθηκαν κατά 11% στα 9,53 εκατομμύρια μονάδες.

Οι παγκόσμιες παραδόσεις της VW Group μειώθηκαν κατά 15% στα 9,31 εκατομμύρια. Το σχήμα της VW περιλαμβάνει τις πωλήσεις των εμπορικών σημάτων VW, Audi, Porsche, Skoda και Seat, καθώς και τις μονάδες βαρέων φορτηγών Scania και MAN.

Η VW έχει ισχυρή παρουσία στην ΕΕ, όπου οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν “άνευ προηγουμένου” με -24% και στα 11,9 εκατομμύρια για το 2020, σύμφωνα με τη βιομηχανική ένωση ACEA. Οι πωλήσεις του ομίλου VW μειώθηκαν κατά 15%, η χειρότερη επίδοσή της σε μια δεκαετία.

Η Toyota, από την άλλη πλευρά, έχει μεγαλύτερη παρουσία στις ΗΠΑ, όπου οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά -15% το 2020. Παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους θανάτους και περιπτώσεις COVID-19, δεν υπήρξαν οι ίδιες ποσοστιαία πτώσεις όπως στην Ευρώπη. Πάντως, οι εκτιμήσεις λένε πως το VW Group θα ανακτήσει τα σκήπτρα για το 2021.

Παρόλο που αρκετοί παράγοντες, όπως η συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού και η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, θα συνεχιστεί το 2021, η IHS Markit εκτιμά ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα ανακάμψουν σταθερά στις 84,4 εκατομμύρια μονάδες από 76,8 εκατομμύρια το 2020. Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να φτάσουν τα 94,8 εκατομμύρια το 2025.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!