NEA

Audi: Επίσημα τα e-Tron GT & RS e-Tron GT με έως 598 άλογα [video]

Ουσιαστικά το RS e-tron GT είναι το πιο προσιτό alter ego της Porsche Taycan και αυτό που πετά το γάντι στο Tesla Model S. Οι πωλήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη άνοιξη με τιμές που ξεκινούν από τις 99.800€ (στην Γερμανία).

Σχεδιαστικά το e-Tron μας παραπέμπει ευθέως στην πιο πρόσφατη εκδοχή του concept που είχε ήδη παρουσιαστεί. Συνδυάζοντας στοιχεία από ένα A5 και μια Taycan το αμάξωμα είναι πολύ ελκυστικό. Το μήκος είναι στα 4,99 μέτρα, το πλάτος στα 1,96 μέτρα και το ύψος στα μόλις 1,41 μέτρα. Την προσοχή τραβούν και οι ειδικής σχεδίασης ζάντες έως 21’’. Ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις στο 0,24, ενώ υπάρχουν διάφορα ενεργητικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι προβολείς LED Matrix είναι στάνταρ στο RS e-tron GT, προαιρετικοί στο e-tron GT quattro, ενώ υπάρχου ως έξτρα και οι προβολείς Matrix LED με laser.

Το ταμπλό ακολουθεί το γνωστό μοτίβο που συναντάμε σε κάθε σύγχρονο Audi με τις πολύ όμορφες και κρυστάλλινες οθόνες. Συγκεκριμένα, ο πίνακας οργάνων αποτελεί μέρος του Audi virtual cockpit plus (στις 12,3 ίντσες) και η οθόνη αφής MMI (10,1 ίντσες) είναι στάνταρ, καθώς και φυσικός φωνητικός έλεγχος με σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα πίσω καθίσματα φιλοξενεί θεωρητικά έως δύο ενήλικες. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 405 λίτρα, ενώ υπάρχει και ένας μικρότερος μπροστά στα 85 λίτρα.

Το Audi e-tron GT quattro έχει συνολική 476 PS και ροπή 630 Nm, ενώ το RS e-tron GT έχει 598 PS και 830 Nm ροπής. Στο peak της ισχύος και για έως 2,5 δευτερόλεπτα υπάρχει μέγιστη απόδοση 530 PS και 646 PS, αντίστοιχα. Το 0–100 χλμ./ώρα πετυχαίνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα (3,3 για το RS) με τελική ταχύτητα στα 245 χλμ./ώρα (250 για το RS).  Υπάρχει από ένα μοτέρ σε κάθε άξονα και τετρακίνηση. Αργότερα θα δούμε και πισωκίνητη έκδοση, όπως με την Porsche Taycan.

Υπάρχει μπαταρία ιόντων λιθίου με καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 86 kWh (μεικτή 93 kWh) τάσης 800 Volt με 396 στοιχεία σε 33 modules. Η φόρτιση AC με ισχύ 11 kW είναι στάνταρ, ενώ στα 22 kW θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Η ταχυφόρτιση DC είναι στα έως 270 kW. Η αυτονομία είναι στα 488 km με μία φόρτιση κατά WLTP (προβλεπόμενη για Audi e-tron GT quattro). Υπάρχει εξελιγμένη θερμική διαχείριση με τέσσερα κυκλώματα ψύξης, αποτελεσματική αντλία θερμότητας στάνταρ προετοιμασία για γρήγορη φόρτιση DC στο δρόμο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!