ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οδηγοί, προσοχή στον μαύρο πάγο!

Μία από τις πιο επικίνδυνες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι ο μαύρος πάγος.

Γνωστός και ως black-ice, o μαύρος πάγος ονομάζεται έτσι επειδή δεν φαίνεται και δεν ξεχωρίζει από το μαύρο της ασφάλτου. Ουσιαστικά είναι νερό που έχει καλύψει το οδόστρωμα και έχει παγώσει σαν ένα λεπτό φιλμ που μετατρέπει την επιφάνεια του δρόμου σε πίστα πατινάζ (χειρότερα και από την περίπτωση γλίτσας).

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει όταν υπάρχει μαύρος πάγος σε έναν αυτοκινητόδρομο που δεν δημιουργεί καμία υποψία ότι υπάρχει κάτι το επικίνδυνο. Τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κινούνται με υψηλή ταχύτητα όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο υπάρχει στρώμα πάγου πάνω στην άσφαλτο.

Το αποτέλεσμα είναι η άμεση απώλεια ελέγχου των αυτοκινήτων και το ένα μετά το άλλο να χτυπούν στην μπαριέρα, να βγαίνουν εκτός δρόμου ή να συγκρούονται μεταξύ τους. Δυστυχώς ο μαύρος πάγος γίνεται συνήθως αντιληπτός αφότου γίνει το κακό. Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας οδηγός για να αποφύγει τα δυσάρεστα είναι να μειώσει πάρα πολύ την ταχύτητα του.

Ένα τραγικό περιστατικό λόγω μαύρου πάγου καταγράφηκε πρόσφατα στο Τέξας με πολλά θύματα. Γενικότερα χρειάζεται πολύ προσοχή μερικές ώρες αφότου νυχτώσει και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες όπου η άσφαλτος είναι παγωμένη. Προσοχή!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!