NEA

Επίσημα το νέο υβριδικό Honda HR-V e:HEV στην Ιαπωνία [video]

Η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά HR-V στην Ιαπωνία. Το νέο HR-V θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στα τέλη του 2021.

Το νέο HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το ‘διακριτικό’ e:HEV (hybrid electric vehicle) στη γκάμα της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που λανσαρίστηκε το 2020.

Το νέο HR-V που παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία με την ονομασία Vezel έχει το υβριδικό σύστημα e:HEV από το νέο Jazz συνδυάζοντας έναν 1.500άρη i-VTEC με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Έχει όμως μια πιο σοφιστικέ διάταξη συνδυάζοντας τετρακίνηση. Επίσης, αναμένεται να υπάρχει και μια ηλεκτρική έκδοση, η οποία πιθανότατα θα ανακοινωθεί με το ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

Σχεδιαστικά, η επόμενη γενιά HR-V e:HEV αποτελεί ένα ξεχωριστό compact SUV με επιρροές από την αισθητική ενός coupe. Το νέο μοντέλο ενσαρκώνει την απέριττη, καθαρή, μοντέρνα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, όπως την είδαμε σε πρόσφατα, νέα μοντέλα της Honda, ακολουθώντας υψηλά πρότυπα λειτουργικότητας και αισθητικής.

Η σχεδίαση περιλαμβάνει μία νέα, τολμηρή μάσκα, ενώ στο σχήμα του αμαξώματος ενσωματώνεται ένα μακρύ καπό και πιο αιχμηρά, κάθετα πλαϊνά τμήματα προς όφελος της ευρυχωρίας εσωτερικού. Το κέντρο του καπό είναι χαμηλό και επίπεδο, ενώ η ‘γραμμή ώμου’ ρέει προς τη βάση των κολόνων Α, αποπνέοντας μία αίσθηση σταθερότητας και στιβαρότητας, όπως αρμόζει σε ένα SUV. 

Το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει έντονα την αίσθηση στιβαρότητας ενός premium SUV, ενώ έχει γίνει χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών. Η σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων και την touch-screen των 9,0’’, είναι αποτέλεσμα της απέριττης φιλοσοφίας του εσωτερικού και του ταμπλό, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

    1. Συμφωνώ, νομίζω πως οι πρώτες φωτογραφίες που έδωσαν με πολύ πλάι για να δείξουν το κουπέ στιλ το αδικούν. Στο βίντεο δείχνει ακόμη πιο όμορφο. Και όπως μινιμαλ δειχνει και η μάσκα, μου αρέσει και το απλό σύγχρονο του ταμπλό. Για να δούμε όμως τι τιμές θα έρθει Ελλάδα.

      1. Το πιο ωραίο εσωτερικό ταμπλό που έχω δει μέχρι τώρα, είναι του ανανεωμένου jeep compass, το οποίο περιέργως πουλιέται μόνο στην Ινδία! Στην Ευρώπη κ αλλού δεν έχει ανακοινωθεί αυτή η ανανεωμένη έκδοση, περίεργο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button