ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όλα τα νέα ελαστικά Continental έχουν λιγότερα αυτοκόλλητα

Από τον Ιανουάριο του 2021, στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η Continental δεν χρησιμοποιεί, πλέον, το ένα από τα δύο αυτοκόλλητα που τοποθετεί στα νέα ελαστικά της.

Έτσι, ο Όμιλος θα αποφύγει τη δημιουργία 110 μετρικών τόνων πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, στη μορφή αυτοκόλλητων ετικετών, τα οποία, για την ώρα, απορρίπτουν οι έμποροι ελαστικών αλλά και στη μορφή τής πίσω πλαστικής ταινίας  του αυτοκόλλητου, το οποίο αφαιρείται στα εργοστάσια κατασκευής. Συνολικά, ανά έτος, τα αυτοκόλλητα που θα εξοικονομηθούν θα είχαν μήκος περίπου 6,5 χιλιόμετρα, αν έμπαιναν σε μια ευθεία γραμμή.

Τα αυτοκόλλητα που θα καταργηθούν φέρουν το λογότυπο από τις μάρκες του Ομίλου, όπως Continental, Uniroyal, Semperit ή Barum. Οι ενημερωτικές πληροφορίες που απαιτεί για τα ελαστικά το εμπόριο, όπως η μάρκα, η διάσταση, ο αριθμός προϊόντος και άλλα δεδομένα θα εμφανίζονται στην ετικέτα ελαστικών, που επιβάλλεται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορισμένων άλλων χωρών. Στο παρελθόν, τα αυτοκόλλητα με την επωνυμία τού κατασκευαστή βοηθούσαν τους εμπόρους  ελαστικών να εντοπίζουν τα ελαστικά πιο εύκολα στις αποθήκες, υπό συνθήκες κακού φωτισμού.

Καταργώντας αυτά τα αυτοκόλλητα, η Continental  κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της αειφορίας της, αντικαθιστά σταδιακά τα υλικά παραγωγής που έχουν ως βάση τα ορυκτά καύσιμα, ενώ, παράλληλα, μετασχηματίζει την αλυσίδα παραγωγής της με βιώσιμα υλικά. Η αποφυγή δημιουργίας απορριμμάτων, και ειδικότερα πλαστικών, είναι το καλύτερο βήμα που μπορεί να επιτευχθεί, προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς βοηθά στη διατήρηση των φυσικών  πόρων του πλανήτη.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!