NEA

Το Kia EV6 είναι ένα νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το EV6 βασίζεται στο Hyundai Ioniq 5 και στην πλατφόρμα E-GMP, ενώ θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης μετά το καλοκαίρι.

Η Kia έδωσε τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες από το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP. Λογικά θα δούμε ανάλογες εκδόσεις με του Ioniq, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες για κίνηση πίσω ή τετρακίνηση, καθώς και με μια μπαταρία 72,6 kWh (θα υπάρξει και μικρότερη έκδοση με 58 kWh) που θα δίνει μια αυτονομία που θα πλησιάζει τα 500 χιλιόμετρα.

Από πλευράς ηλεκτρικού δικτύου αναμένεται να δούμε υποστήριξη σε 800V και ταχυφόρτιση έως 220 kW. Κάτι που σημαίνει πως θεωρητικά σε supercharger η μπαταρία θα μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% μέσα σε μόλις 18 λεπτά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλλά εκτιμάται πως το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε περίπου 5,0 δλ. με τελική στα 190 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά μπορούμε να δούμε πως πρόκειται για μια νέα γλώσσα σχεδιασμού με το μπροστινό μέρος να έχει ένα μεγάλο καπό και να καταλήγει σε μια κλειστή μάσκα. Στα άκρα είναι τοποθετημένοι οι προβολείς, ενώ προς τα πίσω διακρίνεται ένα crossover σχήμα με ένα πολύ ιδιαίτερο ανασηκωμένο μέρος να το διατρέχει μια μπάρα από LED στοιχεία. Σχετικάμε το μέγεθος μιλάμε για ένα μεγάλο crossover με μήκος στα 4,85 μέτρα.

Στο εσωτερικό βλέπουμε μια όμορφη διάταξη με τις δύο ψηφιακές οθόνες (η touch-screen φαίνεται να είναι ελαφρώς κυρτή) να είναι σε μια επιφάνεια και χαμηλότερα κάποιους απτούς διακόπτες αφής. Στην κεντρική κονσόλα φαίνεται το χειριστήριο επιλογής κίνησης, ενώ όμορφο είναι και το τιμόνι με την διχρωμία. Οι χώροι αναμένονται μεγάλοι χάρη στο τρίμετρο μεταξόνιο.

Το όλο σύνολο μπορεί να μην χαρακτηρίζεται από το ρετρό ψηφιακό στιλ του αδερφού Hyundai Ioniq 5, αλλά είναι ελκυστικό και θα το δούμε στα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα που θα ακολουθήσουν και θα χρησιμοποιούν τη νέα ονοματολογία EV (δηλ. θα δούμε EV2, EV4 κ.α.). Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε προσεχώς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!