NEA

To νέο Peugeot 308 είναι σικ και πολύ όμορφο!

Η γαλλική εταιρία παρουσίασε το νέο 308 που θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης από το φθινόπωρο.

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες από τη νέα γενιά του Peugeot 308 και συγκεκριμένα της Hybrid έκδοσης. Όπως μπορούμε να δούμε το γενικότερο στιλ μας παραπέμπει ευθέως στο μικρότερο 208, αλλά και στο 2008, με την χαρακτηριστική κάθε μάσκα και το νέο λογότυπο να δεσπόζει στο μέσον της.

upd: Δείτε εδώ την επίσημη παρουσίαση του νέου Peugeot 308

Στα άκρα των προβολέων κατεβαίνουν τα LED σε σχήμα χαυλιόδοντα, ενώ το πίσω μέρος συμπληρώνει την συμπαγή άποψη του νέου 308 που στην υβριδική του έκδοση υπερθεματίζεται και από τις διπλές πίσω απολήξεις.

Στο εσωτερικό βλέπουμε ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό με μια εξέλιξη του i-cockpit και το κλασικό μικρό τιμόνι κάτω από το ύψος του νέου ψηφιακού πίνακα με τα τρισδιάστατα γραφικά.

Στο μέσο της κονσόλας υπάρχει μια νέα touch-screen που χαμηλότερα πλαισιώνεται από απτούς διακόπτες και λίγο πιο κάτω από μια σειρά από φυσικούς. Η προσοχή πέφτει και στην κονσόλα όπου υπάρχει ο διακόπτης επιλογής κίνησης με πολύ ελεύθερο χώρο για μια θήκη.

Την βάση θα αποτελέσει μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 με την γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης του τρικύλινδρου 1.2 PureTech και λογικά και πετρελαίου με τον 1.5 BlueHDi.

Θα δούμε και ήπια υβριδικές (mild hybrid) παραλλαγές καθώς και δύο plug-in υβριδικές στα 1.600 κ.εκ. που θα αντικαθιστούν τα GT και GTi. Το GT θα αποδίδει περίπου 230 άλογα αποτελώντας τον άμεσο αντίπαλο του Golf GTE, ενώ το 308 PSE Peugeot Sport Engineered) θα έχει και ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω άξονα για συνδυασμένη ισχύ στους 300 ίππους.

Σύντομα θα έχουμε περισσότερα και επίσημα στοιχεία με την επίσημη πρεμιέρα του νέου Peugeot 308.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!