ΑΓΩΝΕΣ

Formula 1 2021: To πρωτάθλημα αρχίζει!

Η νέα αγωνιστική περίοδος στην Formula 1 ξεκινά. Ας δούμε στα γρήγορα τι έχει αλλάξει, τις ομάδες και το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Αφήνοντας πίσω ένα αλαλούμ περσινό πρωτάθλημα με μία κάκιστη Ferrari περνάμε σε μια νέα σεζόν δίχως σημαντικές αλλαγές σε τεχνικό επίπεδο. Και αυτό επειδή από το πρωτάθλημα του 2022 θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί βάζοντας νέα πρότυπα στην σχεδίαση και τις τεχνολογίες των μονοθεσίων.

Έτσι, για φέτος τα μονοθέσια είναι σχεδόν ίδια με τα περσινά έχοντας ελάχιστες αλλαγές. Μία από αυτές αφορά στην κατάργηση κάποιων τρικ στο πάτωμα του μονοθεσίου ώστε να μειωθεί το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο. Επίσης, έχουν μειωθεί τα διαφράγματα στους διαχύτες κατά 50 χλστ. Μία ακόμη αλλαγή έχει να κάνει με τους αεραγωγούς στα πίσω φρένα και την μείωση των flaps από τα 80 στα 40 χλστ.

Το ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων αυξάνεται από τα 746 στα 752 κιλά, ενώ το ελάχιστο για τις μονάδες πρόωσης από τα 145 πάει στα 150 κιλά. Κάτι σημαντικό είναι πως το καινοτόμο σύστημα DAS της Mercedes δεν επιτρέπεται. Επίσης, η διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής (όπως σήμερα) μειώνεται κατά μισή ώρα (από τα 90 στα 60 λεπτά).

Από πλευράς μπάτζετ υπάρχει πλαφόν για κάθε ομάδα στα 145 εκατομμύρια δολάρια. Από το 2022 το ποσό αυτό θα μειωθεί στα 140 εκ. και το 2023 στα 135 εκ. ώστε να μπορέσουν να είναι πιο ανταγωνιστικές οι μικρότερες ομάδες. Αλλαγές υπάρχουν και στους περιορισμούς χρήσης των αεροδυναμικών τούνελ με τις πιο αδύναμες ομάδες να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μελέτης.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις συνθέσεις των δέκα ομάδων με την επιστροφή του Alonso και τον Vettel στην Aston Martin.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα – καλεντάρι της Formula 1 με τις ώρες Ελλάδος των αγώνων.

Εδώ μπορείτε να μάθετε τις αμοιβές των πιλότων και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά από τον Hamilton.

Εδώ μπορείτε να μάθετε πόσο περίπου κοστίζει ένα μονοθέσιο στο κορυφαίο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα παγκοσμίως.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button