NEA

Mercedes-Benz Vans: Πόσο έτοιμοι είστε για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση;

Πολλές είναι οι ερωτήσεις που τίθενται κατά τη μετάβαση σε ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Έτσι η Mercedes-Benz προσφέρει δωρεάν στους πελάτες της μια σειρά εφαρμογών που μπορούν να τους βοηθήσουν στην απόφασή τους.

Η εφαρμογή EQ Ready και το eCost Calculator μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα περισσότερα από τα ερωτήματα που προκύπτουν. Χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν τον εκάστοτε χρήστη ή εταιρεία, παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την οικονομική αποδοτικότητα και την απόδοση των eSprinter, eVito, eVito Tourer  και EQV.

Εικονικό test-drive με την εφαρμογή EQ Ready

Η εφαρμογή EQ Ready δείχνει αν ένα ηλεκτρικό Van της Mercedes-Benz ταιριάζει στις ανάγκες χρήσης του εκάστοτε επαγγελματία. Για το σκοπό αυτό, καταγράφει τις πραγματικές διαδρομές του χρήστη όποτε αυτό ζητηθεί, ενσωματώνοντας πολλές παραμέτρους, όπως ταχύτητα και επιτάχυνση, μικρές ή μεγαλύτερες στάσεις. Ακόμη και το βάρος του φορτίου μπορεί να εισαχθεί στο σύστημα, το οποίο ενσωματώνεται στην ανάλυση ακριβώς όπως τα δεδομένα που αφορούν το ύψος και την τοποθεσία του οχήματος.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λεπτομερής αξιολόγηση και μια πρόγνωση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας – σαν να είχε γίνει πραγματικά η διαδρομή με ένα ηλεκτρικό Van.

Πληροφορίες: https://www.mercedes-benz.gr/vans/el/mercedes-benz-vans/evan-ecosystem/range

Άσφαλή ταξίδια χάρη στο σωστό προγραμματισμό

Τα μεγάλα ταξίδια μπορούν να προγραμματιστούν χωρίς άγχος πριν την αναχώρηση: απλώς εισάγετε το σημείο αναχώρησης και προορισμού πριν ξεκινήσετε και η εφαρμογή θα υπολογίσει την αναμενόμενη κατανάλωση ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τα όρια ταχύτητας, τα ιστορικά δεδομένα κίνησης, τις ανηφόρες και τις κατηφόρες.

Επιπλέον, η εφαρμογή EQ Ready δείχνει στο χάρτη μια επισκόπηση των σταθμών φόρτισης που βρίσκονται κοντά. Εάν χρειάζεται, η εφαρμογή φιλτράρει τα αποτελέσματα βάσει σταθμών με διαφορετικές εξόδους φόρτισης ή τύπους βύσματος. Η αναζήτηση για τον επόμενο σταθμό φόρτισης είναι εξίσου απλή.

Η εφαρμογή EQ Ready είναι διαθέσιμη για iOS και Android.

Κινητήρας εσωτερικής καύσης ή μπαταρία; Μια γρήγορη σύγκριση κόστους με το eCost Calculator

Ποιο είναι φθηνότερο: ένα αμιγώς ηλεκτρικό Van ή ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Το eCost Calculator δίνει την απάντηση. Σε λίγα μόνο βήματα, συγκρίνει το ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός οχήματος που χρησιμοποιείται επί του παρόντος με εκείνο ενός ηλεκτρικού Van Mercedes-Benz.

Λαμβάνει υπόψη όλα τα σχετικά κόστη, από τις δόσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και την κατανάλωση έως το κόστος καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τη συντήρηση, την ασφάλιση και τη φορολογία. Ο υπολογισμός περιλαμβάνει τέσσερα χρόνια δωρεάν συντήρηση που προσφέρει η Mercedes-Benz.

Το eCost Calculator είναι διαθέσιμο online: https://www.mercedes-benz.gr/vans/el/mercedes-benz-vans/evan-ecosystem/tco

Το ολοκληρωμένο οικοσύστημα Mercedes-Benz eVans.

Η ολοκληρωμένη πρόταση ηλεκτροκίνησης που προσφέρει η Mercedes-Benz Ελλάς περιλαμβάνει μία πλήρη γκάμα προϊόντων & υπηρεσιών καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι λύσεις υποδομής και φόρτισης που προσφέρει η Mercedes-Benz Ελλάς περιλαμβάνουν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών όπως ενεργειακή επιθεώρηση, έλεγχο επάρκειας ισχύος, παροχή εξοπλισμού (wallbox) και εγκατάσταση.

Επίσης, η αγορά ενός eVito, eSprinter ή EQV περιλαμβάνει πακέτο συντήρησης με το οποίο καλύπτονται τα έξοδα των τεσσάρων πρώτων προγραμματισμένων συντηρήσεων και πιστοποιητικό μπαταρίας, όπου η Mercedes-Benz Ελλάς αναλαμβάνει να αντικαταστήσει την μπαταρία χωρίς καμία επιβάρυνση στην περίπτωση που η χωρητικότητά της μειωθεί σημαντικά τα πρώτα 8 χρόνια μετά την πρώτη ταξινόμηση.

Μάθετε περισσότερα για το οικοσύστημα Mercedes-Benz eVans στο: https://www.mercedes-benz.gr/evans

Mercedes-Benz eVans στην Ελλάδα

Η προϊοντική παλέτα των ηλεκτρικών Vans της Mercedes-Benz στην Ελλάδα περιλαμβάνει οχήματα τόσο επαγγελματικών όσο και επιβατικών εκδόσεων. Το ευρύχωρο και λειτουργικό eVito Van στην μεσαία κατηγορία και το πρωτοποριακό eSprinter Van στην μεγάλη κατηγορία αποτελούν τις δύο προτάσεις για τον εξηλεκτρισμό της μεταφοράς φορτίου. Παράλληλα, το εννιαθέσιο eVito Tourer και η πολυτελής EQV είναι οι ιδανικές προτάσεις για μηδενική εκπομπή ρύπων στον τομέα της μεταφοράς επιβατών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button