NEA

Τα ηλεκτρικά VW στις ΗΠΑ θα υπάγονται στην… Voltswagen!

Ένα δελτίο τύπου που διέρρευσε διαδικτυακά τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι η Volkswagen της Αμερικής θα χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα “Voltswagen” στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαφοροποιήσει τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της. Πρωταπριλιάτικο;

Το CNBC ανέφερε ότι το Voltswagen της Αμερικής θα παραμείνει λειτουργική μονάδα του μεγαλύτερου ομίλου Volkswagen της Αμερικής. Επίσης, ανέφερε πως η διαρροή που δημοσίευσε χαρακτήρισε την αλλαγή «δημόσια δήλωση για τις μελλοντικές επενδύσεις της εταιρείας στην ηλεκτρονική κινητικότητα».

Η αλλαγή ονόματος δεν αναμένεται να αφορά τη μητρική εταιρεία στη Γερμανία και το Volkswagen Group. Η μάρκα θα διατηρήσει το πρόσφατα ανασχεδιασμένο λογότυπο VW και στις δύο περιπτώσεις.

Είπε ότι η Voltswagen δεν θα τοποθετηθεί ως εξωτερικό σήμα σε όλα τα μοντέλα EV και τα βενζινοκίνητα οχήματα θα έχουν το μόνο το σήμα VW, όπως συμβαίνει τώρα. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι τα οχήματα με κινητήρα καύσης θα εμφανίζουν το λογότυπο VW σε σκούρο μπλε φόντο, ενώ τα EV θα εμφανίζουν το λογότυπο σε ανοιχτό μπλε φόντο, ανέφερε το CNBC.

Η VW άρχισε να παραδίδει το πρώτο της συμπαγές crossover μπαταρίας-ηλεκτρικής ενέργειας, το ID4, στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα και ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια για την αγορά του οχήματος. Το ID4 βασίζεται στην μεταβλητή πλατφόρμα MEB της VW.

update: Τελικά η όλη ιστορία με το Voltswagen ήταν μια πλάκα ή ένα κόλπο το μάρκετινγκ, μιας και από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας εκφράζονται και οι δύο απόψεις. Γεγονός είναι πάντως πως αν επρόκειτο τελικά για πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο η ιδέα δεν ήταν και πολύ πρωτότυπη, μιας και στο παρελθόν η Citroen π.χ. είχε ανακοινώσει τη μετονομασία της σε Citron (λεμόνι).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!