NEA

Ford: 1 στα 6 σπορ αυτοκίνητα που πωλούνται παγκοσμίως είναι μία Mustang!

Η Mustang αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά το πρώτο σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο και το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ μοντέλο στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων για το 2020.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ford Mustang 1 -που γιορτάζει το Σάββατο, 17 Απριλίου τα 57α γενέθλιά της- ανεδείχθη για το 2020 ως το δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο. Το εμβληματικό μοντέλο της Ford με τις θρυλικές επιδόσεις ανά τον κόσμο διατήρησε επίσης τον τίτλο του δημοφιλέστερου σπορ κουπέ αυτοκινήτου για έκτη συνεχή χρονιά.

Χάρη στο «κύμα» πωλήσεων σπορ εκδόσεων όπως η Bullitt, η Mustang επικράτησε του ανταγωνισμού καταγράφοντας ανά τον κόσμο 80.577 πωλήσεις το 2020, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία ταξινομήσεων της IHS Markit. 2 Οι εν λόγω πωλήσεις αντιπροσωπεύουν επί του συνόλου το 15,1% της αγοράς των σπορ κουπέ αυτοκινήτων, επίδοση που αντιστοιχεί σε άνοδο 14,8% σε σχέση την προηγούμενη χρονιά.

Οι πωλήσεις της Mustang Bullitt και των εκδόσεων Shelby που προσφέρονται σε αγορές όπως οι ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 52,7% το 2020 συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με εσωτερικά στοιχεία της Ford, ενώ οι αυξημένες πωλήσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, όπως της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας, βοήθησαν την Mustang να διατηρήσει τον τίτλο της ως το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις.

Η Ford διέθεσε 7.000 αντίτυπα της Mustang στην Ευρώπη το 2020, με τις συνολικές πωλήσεις της να φτάνουν τις 60.000 μονάδες από το 2014 όταν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Γηραιά Ήπειρο. 3 Οι ΗΠΑ παραμένουν η ισχυρότερη αγορά για τη Mustang σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα τρία τέταρτα των συνολικών της πωλήσεων.

Η Ford αναμένει τη συνέχιση της επιτυχίας του μοντέλου με εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής  όπως η νέα Mustang Mach 1. Η πιο οδηγοκεντρική Mustang που έχει πουληθεί ποτέ στην Ευρώπη προσφέρει ένα συνδυασμό βελτιωμένων επιδόσεων και μοναδικής σχεδίασης που θυμίζει τις εμβληματικές Mustang Mach 1 των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Οι παραδόσεις της συγκεκριμένης έκδοσης στους Ευρωπαίους πελάτες ξεκινούν σύντομα.

«Οι λάτρεις της Mustang αγαπούν τα αυτοκίνητα επιδόσεων και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά» δήλωσε ο Hau Thai-Tang, chief product platform & operations officer, Ford Motor Company. «Σε μία χρονιά υψηλών προκλήσεων για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία εξ αιτίας της πανδημίας, η Mustang έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, αυξάνοντας το μερίδιό της στην παγκόσμια κατηγορία σπορ αυτοκινήτων.»

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!