NEAPINED

Renault: Τα supermini στην Ευρώπη θα ακριβύνουν δραματικά

Ο CEO της μάρκας, Luca de Meo, δήλωσε πρόσφατα πως τα αυστηρά πρότυπα ρύπων θα ανεβάσουν την τιμή των μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Θυμάστε όταν είχαμε γράψει για το τέλος των φτηνών μικρών αυτοκινήτων; Τουλάχιστον αυτό θα συμβεί για τα αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης αφού οι κατασκευαστές θα πρέπει να τα εφοδιάσουν με νέες τεχνολογίες καταστολής των ρύπων και ταυτόχρονα να εξελίξουν περαιτέρω τα μοτέρ. Παράλληλα, τα μικρά ηλεκτρικά που θα δούμε μέσα στην επόμενη τριετία θα έχουν μια ανταγωνιστική τιμή σε συνδυασμό πάντοτε με τις κρατικές επιδοτήσεις και με το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους χρήσης (σέρβις/ κόστος κίνησης).

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και ο CEO της Renault, Luca de Meo, ο οποίος σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar είπε πως στο μέλλον τα αυτοκίνητα του segment B ίσως να κοστίζουν και διπλάσια τιμή από ότι σήμερα. Ο λόγος είναι το επερχόμενο Euro 7 που θα ισχύσει από το 2025. Ο de Meo έφερε ως παράδειγμα ένα Clio που σήμερα κοστίζει 15.000 ευρώ και που μετά το Euro 7 θα μπορούσε να είναι πολύ ακριβότερο λόγω του εξελιγμένου καταλύτη που περιέχει πολύτιμα μέταλλα. Χαρακτηριστικά, είπε πως:

«Υπάρχει ένα στάνταρ κόστος για την μείωση ρύπων οποιασδήποτε μηχανής καύσης. Χρειάζεται ένα φίλτρο σωματιδίων που περιέχει πλατίνα, ρόδιο και άλλα ακριβά υλικά, είτε πρόκειται για ένα Clio των 15.000€ είτε για μια Mercedes S-Class των 120.000€. Σίγουρα, το φίλτρο της S-Class είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά ποσοστιαία είναι πολύ φθηνότερο. Πράγμα δύσκολο για τις εταιρείες που κατασκευάζουν μικρά αυτοκίνητα».

Ταυτόχρονα, το κόστος των μπαταριών μειώνεται περίπου 10% σε ετήσια βάση και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης με μικρότερες μπαταρίες θα αποκτούν όλο και μεγαλύτερο νόημα μέχρι να συγκλίνουν με τις τιμές των συμβατικών supermini.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!