NEA

Η SEAT MÓ επιταχύνει την είσοδό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκούτερ της SEAT φτάνει στην Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία και Ελλάδα. Το δίκτυο αντιπροσώπων SEAT MÓ στην Ισπανία διευρύνθηκε σε 70 αντιπροσώπους.

Η SEAT MÓ, η επιχειρηματική δραστηριότητα της SEAT δεσμευμένη στην αστική κινητικότητα, συνεχίζει σταθερά το σχέδιο διεθνοποίησης της, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, χάρη στα οχήματα μικροκινητικότητας, 100% ηλεκτρικά, αθόρυβα και χωρίς ρύπανση. Το ηλεκτρικό SEAT MÓ eScooter 125, το οποίο είναι διαθέσιμο στις περισσότερες αντιπροσωπείες SEAT στην Ισπανία, ξεκίνησε την επέκταση του στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές.

Η SEAT MÓ έκανε ένα διεθνές άλμα τον Απρίλιο, φθάνοντας στην Ιταλία με το eScooter SEAT MÓ 125. Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα επεκταθεί σε βασικές χώρες για την εταιρεία όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία και η Σουηδία.  Η SEAT MÓ θα φτάσει επίσης και στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα, όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα θα προσφέρει λύσεις μικροκινητικότητας στα πλαίσια του διεθνούς project του Ομίλου Volkswagen για την μετατροπή της Αστυπάλαιας σε ένα νησί απαλλαγμένο από ανθρακούχες πηγές, βιώσιμο, ηλεκτρικό, με έξυπνες μεταφορές.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της SEAT MÓ Lucas Casasnovas, «η διεθνής επέκταση της SEAT MÓ αποτελεί σαφή απόδειξη της φιλοδοξίας μας να κάνουμε τις πόλεις πιο βιώσιμες, απαλλαγμένες από ρύπους και χωρίς θόρυβο. Μόνο στην Ισπανία έχουμε επεκτείνει τον αριθμό των σημείων πώλησης SEAT MÓ σε πάνω από 70 και από τώρα και στο εξής, θα κάνουμε το ίδιο και σε βασικές Ευρωπαϊκές αγορές για την εταιρεία, μια κίνηση που θα συμβάλει σε 100% ηλεκτρική και βιώσιμη αστική κινητικότητα».

Από τη Βαρκελώνη στην Ευρώπη

Η Βαρκελώνη είναι το εργαστήριο δοκιμών της SEAT MÓ, όπου έχουν σχεδιαστεί όλες οι λύσεις που θα φτάσουν τώρα και στις κύριες Ευρωπαϊκές πόλεις. Το δίκτυο πωλήσεων και after-sales της SEAT MÓ στην Ισπανία έχει ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από 70 σημεία πώλησης από την 1η Απριλίου, τα οποία βρίσκονται στις επίσημες αντιπροσωπείες της SEAT. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται στους πελάτες η εγγύηση της μάρκας τόσο στις εμπορικές όσο και στις διαδικασίες συντήρησης των προϊόντων SEAT MÓ: το eScooter 125, καθώς και το SEAT MÓ eKickscooter 25 και το eKickscooter 65.

Επέκταση συνδρομητικής υπηρεσίας

Η SEAT MÓ ξεκίνησε επίσης τη χρονιά με ένα νέο ευέλικτο μοντέλο συνδρομής για το ηλεκτρικό της σκούτερ, με κόστος 70 ευρώ την εβδομάδα ή 150 ευρώ το μήνα. Μετά την επιτυχία της πιλοτικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Βαρκελώνης, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει αυτήν την υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης για εκείνους τους πελάτες που σκέφτονται να αγοράσουν μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα αλλά θέλουν πρώτα να τη δοκιμάσουν.

Η SEAT MÓ είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της SEAT αφοσιωμένη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αστικής κινητικότητας που συμβάλλουν στο σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων του μέλλοντος. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020, εδρεύει στην καρδιά της Βαρκελώνης, στη CASA SEAT, και διαθέτει χαρτοφυλάκιο δύο ηλεκτρικών kickscooters, τα SEAT MÓ eKickscooter 25 και 65, καθώς και το SEAT MÓ eScooter 125 και μια υπηρεσία motosharing στη Βαρκελώνη.

Η SEAT είναι η μόνη εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη) και εμπορεύεται οχήματα SEAT και CUPRA ενώ η SEAT MÓ προωθεί προϊόντα και λύσεις αστικής κινητικότητας. Η SEAT εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 75 χώρες.

Η SEAT απασχολεί πάνω από 15.000 επαγγελματίες και διαθέτει τρία κέντρα παραγωγής – Βαρκελώνη, El Prat de Llobregat και Martorell, όπου παράγει τα SEAT Ibiza, SEAT Arona, CUPRA Formentor και την οικογένεια Leon. Επιπλέον, η εταιρεία παράγει το Ateca στην Τσεχική Δημοκρατία, το SEAT Tarraco στη Γερμανία, το SEAT Alhambra στην Πορτογαλία και το ηλεκτρικό Mii, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT, στη Σλοβακία. Αυτά τα εργοστάσια ενώνονται από το SEAT: CODE, το κέντρο ανάπτυξης λογισμικού με έδρα τη Βαρκελώνη.

Η SEAT θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 σε R&D projects για την ανάπτυξη οχημάτων, ειδικά για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας καθώς και σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Η εταιρεία στοχεύει να καταστήσει το Martorell μονάδα μηδενικής αποτύπωσης άνθρακα έως το 2050.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button