ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη Υποστηρικτής του 1ου Ποδηλατικού Γύρου Virtual Edition «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο»!

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί και με αφορμή την 6η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, υποστηρίζει τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο – Virtual Edition που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών.

Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», στόχος αυτής της δράσης είναι να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου. Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ο ποδηλατικός γύρος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και μπορούν να συμμετέχουν όλοι, είτε ατομικά είτε σε ομάδες, από όπου και αν βρίσκονται.

Η 6η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, είναι μια ημέρα μνήμης όσων νικήθηκαν και γιορτής για όλους τους επιζώντες. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, καλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να φορέσουν τις μπλούζες και τα καπέλα του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών. να ανέβουν ξανά στα ποδήλατά τους, στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο, μεμονωμένα ή με παρέα, και να στείλουν τις φωτογραφίες τους ως μηνύματα ενσυναίσθησης, αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών.

Η συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης έχει στόχο να συναντηθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Έτσι, συνδέεται και η σημασία της άσκησης και της προπόνησης με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία.

Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών. Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου τρόπου ζωής.

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παραδοσιακά αγωνίζεται για ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα έχοντας ενσωματώσει στην εταιρική του κουλτούρα την έννοια της κοινωνικής αποστολής. Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας αλλά και από πρακτικές που υιοθετεί στον τρόπο που λειτουργεί ως οργανισμός,  δίνει έμφαση σε νέες αξίες που αναδύονται, όπως η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, της κυκλικής οικονομίας, των υπευθύνων επενδύσεων, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της επιχειρηματικής ηθικής και της διαφάνειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τους τρόπους συμμετοχής στη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΣΥΛΛΟΓΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.» – Αθηνών, Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο – Μ.Κ.Ο στο www.anticancerath.gr ή να δηλώσουν απευθείας συμμετοχή στο: https://www.anticancerath.gr/trexoume-pio-grigora-apo-ton-karkino-2021/registrations/

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!