NEAPINED

Hyundai: Από το 2025 το 50% της γκάμας θα είναι ηλεκτρικά

Ο κορεατικός όμιλος και συγκεκριμένα οι Hyundai, Kia και Genesis έχουν ως στόχο τα μισά νέα μοντέλα που θα διαθέτουν στην γκάμα τους να είναι ηλεκτρικά για μία πλήρως ηλεκτρική γκάμα έως το 2040.

Όπως έχουμε δει και με τα νέα Ioniq 5 και Kia EV6, οι Κορεάτες μπαίνουν επιθετικά στην ηλεκτροκίνηση έχοντας ως στόχο να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά της Ευρώπης. Το πλάνο του ομίλου μέχρι το 2025 είναι να λανσαριστούν πάνω από 10 ολοκαίνουργια ηλεκτρικά μοντέλα και μέχρι το 2025 να έχει επιτευχθεί ένας ετήσιος στόχος πωλήσεων στο ένα εκατομμύριο EV διεκδικώντας το 10% της παγκόσμιας αγοράς.

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να θυσιαστούν συμβατικά αυτοκίνητα ώστε να εξοικονομηθούν τόσο οι οικονομικοί πόροι, όσο και να μετασχηματίζονται σταδιακά οι γραμμές παραγωγής. Ήδη η Hyundai έχει ανακοινώσει το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων diesel και πως θα τους διαθέτει μέχρι να είναι κατασκευαστικά ασύμφορο με κομβικό σημείο το 2025, όταν θα ισχύσει το Euro 7.

Μακροπρόθεσμα το Hyundai Group εκτιμά πως μέχρι το 2040 θα έχει γίνει μία αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα έχοντας εγκαταλείψει πλήρως την κατασκευή κινητήρων καύσης.

Στην ίδια οδό βρίσκονται και άλλοι όμιλοι, όπως η Stellantis (PSA+FCA) που έχει ήδη δηλώσει πως σταματά τις επενδύσεις στους κινητήρες καύσης. Η Volvo και η Ford είναι ανάμεσα στις εταιρίες που από το 2030 θα πωλούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ η Daimler και η ΒΜW θα συνεχίσει να πουλά και εξηλεκτρισμένα συμβατικά αυτοκίνητα για αρκετά πιο πέρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!