ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πως είναι η προσπέραση με πάνω από 300 χλμ./ώρα; [video]

Σε ένα ενδιαφέρον βίντεο φαίνεται πόσο τρομακτική είναι η προσπέραση στην Autobahn με λήψη από ένα πολύ πιο αργό αυτοκίνητο.

Ο γερμανικός αυτοκινητόδρομος Autobahn είναι ο μοναδικός στον κόσμο που έχει τμήματα δίχως κανένα όριο ταχύτητας. Τελευταία έχει παρατηρηθεί πως η αυξημένη κυκλοφορία από αυτοκίνητα που κινούνται πιο αργά στις λωρίδες κυκλοφορίας δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις. Κάπως έτσι το κανάλι Speedozer του YouTube αποφάσισε να δείξει πως είναι να προσπερνά ένα αυτοκίνητο με πολύ υψηλή ταχύτητα την ώρα που αυτό κινείται με μόλις 80 χλμ./ώρα.

Για την σύγκριση χρησιμοποιήθηκε μία AMG E63S Estate που ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, ενώ το πιο αργό αυτοκίνητο ήταν μια Mercedes C-Cabriolet. Όπως θα δείτε στο βίντεο, τα πλάνα σοκάρουν λόγω της μεγάλης διαφοράς στην σχετική ταχύτητα μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Η ορμή  με την οποία το V8 μοντέλο προσπερνά το κάμπριο, πραγματικά τρομάζει!

Το κοντέρ της AMG ξεπερνά τα 332 χλμ./ώρα και φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο από οδηγούς που ξέρουν τι κάνουν. Μάλιστα, στο βίντεο γίνεται και ένα ενδιαφέρον σχόλιο. Παρόλο που η AMG ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, ο οδηγός που πρέπει να πάρει πρόστιμο δεν είναι ο γρήγορος, αλλά ο αργός που κινείται στην μεσαία λωρίδα με 80 χλμ./ώρα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Το 1982 καλοκαίρι πήγαινα με το αυτοκίνητο μου στο Μόναχο και με έκπληξη είδα στην Autobahn ότι η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας είχε ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΌΡΙΟ 90ΚΛΜ η μεσαία ΕΛΆΧΙΣΤΟ 120 ΚΛΜ και η αριστερή FREE, Αυτά το 1982 γιαυτό και ο οδηγός που θέλει να πάει αργά ας πάει στον επαρχιακό δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!