ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ford Lifesavers επ.2: Σώζοντας ζωές στο νερό [video]

Αποτελούμενη από εθελοντές, η Ομάδα Διάσωσης Υδάτων της Nové Mlýny συμβάλλει στη διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων στο νερό.

Το 2001, η ανησυχία του Martin Srahulek για την απουσία ναυαγοσωστών που θα συνέβαλαν με το έργο τους στη διατήρηση της ασφάλειας στην όμορφη τεχνητή λίμνη Nové Mlýny στην Τσεχία του έδωσε μία ιδέα. Μαζί με μερικούς φίλους ανέλαβε να δημιουργήσει την Ομάδα Διάσωσης Υδάτων της Nové Mlýny. Τώρα με 50 εθελοντές και 12 ενεργά μέλη, η ομάδα έχει αποδειχτεί άκρως αποτελεσματική.

Το δεύτερο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford ακολουθεί τον Martin, ο οποίος εργάζεται ως προσωπικό ασθενοφόρου πλήρους απασχόλησης, και παρουσιάζει την αφοσίωση του ίδιου και της ομάδας εθελοντών του στην προστασία των επισκεπτών της Nové Mlýny.

Ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας σε ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται περίπου δέκα φορές το χρόνο και στο παρελθόν έχουν αποτελέσει ένα πραγματικό τεστ αντοχής για τις ικανότητές τους. Μπορεί τα νερά συχνά να φαίνονται ήρεμα, όμως πολύ γρήγορα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, δοκιμάζοντας στο έπακρο τις ικανότητές τους στη διάσωση σε νερό. 

Το βίντεο είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς μετά τη Βαλένθια (Ισπανία) που είχε θέμα μία διασώστρια/ πλήρωμα ασθενοφόρου. Η σειρά «Lifesavers» αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διασώστες στην Ευρώπη και το θάρρος και την δύναμη που τους κινητοποιεί για να τις ξεπεράσουν.

Η Ομάδα Διάσωσης Νερού Nové Mlýny Water

Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει σε υπηρεσία πέντε Ford Ranger. Σε στενή συνεργασία με τη Ford και τους μετατροπείς επαγγελματικών οχημάτων, η ομάδα αξιοποιεί την αποδεδειγμένη αντοχή και αξιοπιστία, καθώς και τις ικανότητες του οχήματος για ρυμούλκηση και βύθιση στο νερό, προσθέτοντας έξτρα στοιχεία εξατομίκευσης για τις ανάγκες που απαιτούν οι διασώσεις σε νερό.

Η σειρά «Lifesavers»: Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. Η σειρά θα περιλαμβάνει:

  • Επεισόδιο 1: Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας, Ισπανία, 31 Μαΐου, 2021
  • Επεισόδιο 2: Διάσωση σε Νερό, Τσεχία, 21 Ιουνίου, 2021
  • Επεισόδιο 3: Διάσωση στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία, 12 Ιουλίου, 2021
  • Επεισόδιο 4: Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασαλίας, Γαλλία, 2 Αυγούστου, 2021
  • Επεισόδιο 5: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σλοβενία, 23 Αυγούστου, 2021
  • Επεισόδιο 6: Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός, Γερμανία, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα

Σχόλια

«Ξαφνικά βρέθηκα περιτριγυρισμένος από εκπληκτικούς, υπέροχους ανθρώπους σε μία όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όλοι κάνουμε θυσίες με τον τρόπο μας για να διατηρήσουμε την ασφάλεια των υδάτων. Και είμαστε όλοι ευτυχείς που το κάνουμε».  Martin Srahulek, Ομάδα Διάσωσης σε Νερό, Nové Mlýny               

«Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο τις πέντε ημέρες ήταν ο ενθουσιασμός του Martin και των υπολοίπων εθελοντών και μελών αυτής της ομάδας. Καθένας από την πλευρά του θυσιάζει τα Σαββατοκύριακα και τον ελεύθερο χρόνο του για τη φύλαξη των υδάτων και τη διατήρηση της ασφάλειας των επισκεπτών, αλλά για μερικούς θα μπορούσε να είναι εργασία πλήρους απασχόλησης. Σε μία από τις ημέρες των γυρισμάτων, ο Martin δούλεψε νυχτερινή βάρδια στο ασθενοφόρο, επέστρεψε στη βάση μετά από δυο τρεις ώρες ύπνο και ήταν έτοιμος για εθελοντική εργασία. Είναι τρομερά αφοσιωμένοι εθελοντές και ελπίζω αυτό το πάθος να βγει στο βίντεο». Jerome Isaac, παραγωγός, Ford Lifesavers.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button