NEAPINED

Επίσημο: Αποκάλυψη και για το Honda Civic Hatchback [video]

Μετά τα αποκαλυπτήρια της sedan έκδοσης έφτασε και η ώρα της επίσημης πρώτης και του πεντάθυρου Civic. Στην χώρα μας θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022.

Το πεντάθυρο Civic παρουσιάστηκε για την αμερικανική και την ιαπωνική αγορά και η ευρωπαϊκή έκδοση του γιαπωνέζικου μοντέλου θα διαφέρει σε ελάχιστα σημεία. Όπως μπορούμε να δούμε έχει διατηρηθεί το liftback σουλούπι του απερχόμενου μοντέλου, αλλά απουσιάζουν κάποιες ακρότητες με αποτέλεσμα το αμάξωμα του νέου Civic να έχει πιο καθαρές γραμμές.

Το πιο απέριττο στιλ είναι και πιο ελκυστικό με την μπροστινή μάσκα να έχει μια απαλή αιχμηρή διάθεση και το πίσω να έχει ένα καλαίσθητο σχήμα με μια φωτεινή ρίγα να γεφυρώνει τα φωτιστικά σώματα. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,55 μέτρα και οι διαστάσεις του νέου Civic είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από του τωρινού μοντέλου.

Στο εσωτερικό επικρατεί μια μίνιμαλ άποψη, όπως έχουμε δει και στο Civic Sedan. Βλέπουμε μία οθόνη για τον πίνακα οργάνων (7,0 ή 10,2 ιντσών), μια «ελεύθερη» στο μέσο του ταμπλό (στις 7 ή 9 ίντσες), λίγο χαμηλότερα τους βασικούς διακόπτες, ενώ μία ρετρό αύρα δημιουργεί το όμορφο τρικ με την κυψελωτή ζώνη που ενσωματώνει και τους αεραγωγούς. ΤΟ σύνολο ασφαλείας Honda Sending είναι υπερπλήρες.

Η Honda έχει ανακοινώσει τον δίλιτρο i-VTEC με τους 160 ίππους και τον τετρακύλινδρο 1.5 Turbo VTEC με τους 182 ίππους. Αυτά θα είναι και τα τελευταία μη εξηλεκτρισμένα μοτέρ που θα κατασκευάσει η Honda αφού από εκεί και μετά θα δούμε υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

Πάντως, δεν θα ήταν έκπληξη αν για την Ευρώπη δεν βλέπαμε κανένα turbo Civic, παρά μόνο υβριδικά (πιθανότατα αυτό θα γίνει) με το σύστημα e:HEV (hybrid electric vehicle) που έχουμε δει και στα Jazz & Jazz Crosstar, CR-V και στο νέο HR-V. Μάλιστα, δεν το λέμε τυχαία αφού στο ευρωπαϊκό της site η Honda το αναφέρει λέγοντας πως το Civic θα είναι το πιο πρόσφατο e:HEV μοντέλο της για την Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!