NEAPINED

Επίσημο: Το Fiat Punto επιστρέφει!

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα η Fiat θα επιστρέψει σε μια κατηγορία που απουσιάζει καιρό τώρα επαναφέροντας το Punto.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στην διάρκεια μιας επίσημης παρουσίασης της Stellantis όπου αποκαλύφθηκε πως το 2023 η Fiat θα επαναφέρει το Punto. Μάλιστα, αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο των Ιταλών που θα βασίζεται σε κοινή πλατφόρμα με τις άλλες μάρκες του ομίλου.

Κάτι που σημαίνει πως οι συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα βασίζονται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμα CMP που χρησιμοποιείται ήδη στα Peugeot 208/ 2008, Opel Corsa/ Mokka, DS3 Crossback κ.α. Πάνω στην εξελιγμένη CMP θα βασιστεί και το νέο Citroen C3 που το περιμένουμε του χρόνου.

Από εκεί και πέρα θα υπάρξει και ηλεκτρικό Punto με εξελιγμένο σύστημα πρόωσης των e-208 και Corsa-e (τα τωρινά χρησιμοποιούν μπαταρία 50 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων).

Αξιοσημείωτο είναι πως τα νέα «μικρά» της FCA πιθανότατα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Tychy στην Πολωνία (εκεί που τώρα παράγονται το Fiat 500 και το Lancia Ypsilon) με ετήσια παραγωγή στις 400.000 μονάδες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!