PINEDΑΓΩΝΕΣ

Παραμένουν οι V6 στην F1 – Μπαίνει η Audi ή η Porsche;

Μετά το GP της Ρωσίας οι τρεις μεγάλες ομάδες και προμηθευτές κινητήρων (Mercedes, Ferrari, Renault, Red Bull) συμφώνησαν άτυπα στην διατήρηση των υβριδικών V6.

Το πολύ σημαντικό είναι πως συμφώνησαν σε ένα πολύ απλούστερο υβριδικό σύστημα καταργώντας το MGU-H και διατηρώντας το turbo. Στόχος είναι η σχεδίαση και κατασκευή λιγότερο πολύπλοκων συστημάτων πρόωσης και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Κάτι που θα επιτρέψει την επιβίωση των μικρότερων ομάδων, αλλά και κάτι που θέλει το VW Group για να μπει στην F1 με τα σήματα της Audi ή της Porsche.

Πολύ πιθανή είναι η επιστροφή ενεργητικών αεροδυναμικών στοιχείων παράγοντας μεγαλύτερο downforce κατά την επιβράδυνση για αυξημένη ανάκτηση ενέργειας. Πάντως, από του χρόνου θα δούμε τα ολοκαίνουργια μονοθέσια για την F1 2022 που πέρα από τις ριζικές αλλαγές θα έχουν και νέους 18άρηδες τροχούς.

Πόσες νίκες θα φτάσει ο Hamilton; Μία απάντηση έρχεται να δώσει ο Ross Brawn, ο οποίος εκτιμά πως μέχρι να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ο Βρετανός θα έχει ξεπεράσει τις 120 νίκες. Μέχρι τώρα ο Lewis Hamilton έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αφού με 7 παγκόσμιους τίτλους είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 100 νικών. Ο Michael Schumacher ακολουθεί με 91 νίκες.

Τώρα, ο γιος του Mick δήλωσε πρόσφατα πως ένα από τα όνειρα του είναι να χτίσει ξανά την συνεργασία που είχε ο πατέρας του με την Ferrari. Προς το παρόν ο Mick έχει υπογράψει και για το 2022 με την Haas και έχει εντρυφήσει στις ακαδημίες της Ferrari. Όταν θα αποδεσμευθεί θα είναι πλέον 24 ετών με αρκετή εμπειρία, αλλά με τέτοιο ανταγωνισμό σε επίπεδο πιλότων και με την μία θέση καπαρωμένη από τον Russell πολύ δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί ο στόχος του Γερμανού.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!