NEA

H Audi εξαγοράζει το McLaren Group για να μπει στην Formula 1;

Μετά τις πρωινές φήμες είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα πως η McLaren περνά εξ ολοκλήρου στη Audi.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar η McLaren θα περάσει στην ιδιοκτησία της Audi έναντι 500 εκατομμυρίων λιρών. Μάλιστα, η Audi επικράτησε στις διαπραγματεύσεις έναντι της BMW που είχε και αυτή εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως η Audi θα αποκτήσει τόσο το αγωνιστικό τμήμα McLaren Racing όσο και των αυτοκινήτων McLaren Automotive. Όσο για την McLaren Applied που εξελίσσει ηλεκτρονικά συστήματα έχει ήδη πωληθεί προ μηνών σε επενδυτικό σχήμα ώστε να τονωθεί η ρευστότητα της εταιρίας.

Στο τομέα των αυτοκινήτων η Audi πιθανότατα θα προσφέρει νέας γενιάς V8 σύνολα και σε βάθος χρόνου ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης. Στο τομέα της F1 η νέα ομάδα που θα μπει στο πρωτάθλημα, πιθανότατα από το 2025, θα ονομάζεται Audi-McLaren. Δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να μπει στο πρωτάθλημα και η Porsche.

Αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, αν και η McLaren διαψεύδει τις σχετικές φήμες. Για να δούμε…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!