NEA

H Toyota ετοιμάζει το απόλυτο GR Yaris για το Τόκιο

Δεν είναι μυστικό πως οι Ιάπωνες ετοιμάζουν μια σκληροπυρηνική έκδοση για το GR Yaris που συνεχίζει να χτίζει το δικό του μύθο.

Στο επερχόμενο σαλόνι του Τόκιο που θα σηκώσει αυλαία την ερχόμενη εβδομάδα η Toyota θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη εκδοχή του του GR Yaris. Η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αν κρίνουμε από την πρώτη teaser εικόνα που μας δείχνει ένα GR Yaris με μία μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος και απαγωγές αέρα στο καπό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για οτιδήποτε άλλο. Πάντως, έχουμε δει ήδη το σπέσιαλ GR Yaris να δοκιμάζεται στο Nürburgring, ενώ πιθανότατα το τρικύλινδρο 1.600άρη μοτέρ του να ανέβει λίγα περισσότερα άλογα (από τα εργοστασιακά 261). Έτσι και αλλιώς σε δυναμομέτρηση έχει δείξει πως μπορεί να στείλει 278 άλογα στο τροχό.

Τώρα, η παρουσίαση του concept θα συμπέσει με τη νέα εποχή του υβριδικού Yaris αλλά και των άλλων αγωνιστικών του WRC. Έτσι, θα μπορούσε να έχει κάποιας μορφής υβριδοποίηση και ένα ηλεκτρικό μοτεράκι να ανεβάζει την ισχύ πάνω από τα 300 άλογα. Αυτό θα ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον, αλλά πολύ δύσκολά θα μπορούσε να περάσει στην παραγωγή.

Αλλά ακόμη και δίχως καμία τέτοια αναβάθμιση, ένα ακόμη πιο σκληροπυρηνικό GR Yaris με επανά-σεταρισμένη τετρακίνηση και χαρτογράφηση κινητήρα θα αφήσει σίγουρα το δικό του στίγμα ως μια από τις τελευταίες μικρές βολίδες με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!