NEAPINED

Alfa Romeo Tonale: Επίσημο ντεμπούτο στις 8 Φεβρουαρίου

Επιτέλους, οι Ιταλοί αποφάσισαν να παρουσιάσουν την Tonale στην έκδοση της παραγωγής της που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι του 2022.

Μετά από πολύχρονη αναμονή (ως concept την είδαμε το 2019) και αναβολές της παρουσίασής της, τελικά η Tonale είναι έτοιμη. Τα αποκαλυπτήρια της θα γίνουν στις 8 του Φλεβάρη, μεσημέρι Τρίτης στο πλαίσιο της ψηφιακής εκδήλωσης «Metamorphosis».

Σε αυτή την εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Tonale αλλά και η μετάβαση της Alfa Romeo που σταδιακά θα εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μετά το 2027 η γκάμα της θα διαθέτει μόνο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι Ιταλοί έχουν μεγάλες προσδοκίες από την Tonale καθώς θα είναι το πιο προσιτό της μοντέλο και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα δημοφιλή και ανταγωνιστική κατηγορία. Θα έχει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις και plug-in υβριδικές που θα είναι αποδοτικότερες και πιο ισορροπημένες στην λειτουργία τους σε σχέση με τις εκδόσεις Jeep 4xe.

Υπενθυμίζεται πως η Tonale καθυστέρησε τόσο λόγω της ενσωμάτωσης στην Stellantis, όσο και επειδή έπρεπε να γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις. Λιγότερα σχεδιαστικά. H τελευταία επίσημη αναβολή έγινε πέρσι, με τον πρόεδρο της εταιρίας Jean Philippe Imparato να επισημάνει πως τα συστήματα πρόωσης έχριζαν βελτίωσης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι βασικές εκδόσεις θα έχουν ένα πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων με 130 ίππους και έναν turbo βενζίνης με 130 ή 160 ίππους που θα συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα. Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει μια plug-in υβριδική έκδοση με τον turbο 1.300άρη που υποβασταζόμενος από δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα αποδίδει συνδυαστικά 240 ίππους.

Όσον αφορά στις διαστάσεις το μήκος της Tonale θα είναι στα 4,528 μέτρα με το μεταξόνιο στα 2.636 χιλιοστά. Υπενθυμίζεται πως η Tonale θα είναι το τρίτο μοντέλο της γκάμας της Alfa Romeo και θα πλαισιώσει τις Stelvio και Giulia. Προς τα τέλη του 2022 με αρχές του 2023 θα δούμε και ένα μικρότερο SUV που θα ονομάζεται Brennero ή Palade και θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Peugeot 2008/ Opel Mokka.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!