ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα

Την επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα, ζητά με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής στην κατατεθείσα ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει ότι η Αθήνα, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στερείται σύγχρονου κεντρικού σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, χαρακτηρίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση ως τριτοκοσμική.

«Οι πολίτες, οι οποίοι εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα από τους  σταθμούς, του Κηφισού και της οδού Λιοσίων, δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν, ενώ με την υφιστάμενη κατάσταση, παρατηρείται επιβάρυνση, ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση και υποβάθμιση των περιοχών στις οποίες είναι εγκατεστημένοι οι υπάρχοντες σταθμοί δηλαδή των Δήμων Περιστερίου και Αθηναίων».

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «εδώ και 20 χρόνια έχει επιλεγεί, η κατασκευή Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα, σε περιοχή που έχει χωροθετηθεί και ανήκει στον Δήμο Αιγάλεω, ένα έργο το οποίο επιθυμούν και αγωνίζονται για την υλοποίησή του, τόσο ο Δήμος όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής».

Εν συνεχεία τονίζει ότι «η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθυστερεί αδικαιολόγητα και μαζί με αυτό  καθυστερεί και η αναμενόμενη αναβάθμιση της περιοχής, δεδομένου ότι η υλοποίηση κατασκευής του θα συνοδευτεί και με παράλληλα έργα στην περιοχή, όπως αντιπλημμυρικά, περιβαλλοντικά, οδικά και εν γένει αναπτυξιακά».

«Η καθυστέρηση υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου, καθιστά την Κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό –ο οποίος είναι και βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας-  υπόλογους στους κατοίκους των Δήμων Περιστερίου, Αιγάλεω και Αθηναίων αλλά και στα εκατομμύρια πολιτών όλης της χώρας που μετακινούνται με τα ΚΤΕΛ και ταλαιπωρούνται αφόρητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα και ποιο το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου;

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button