ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ανακλαστική βαφή του αγωνιστικού Team Fordzilla P1

Η πειραματική βαφή σε απόχρωση πορτοκαλί του χρωμίου σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου Team Fordzilla P1.

Η τελευταία εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου Team Fordzilla P1 παρουσιάζει μια νέα, μοναδική βαφή που έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει τους παίκτες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της, καθώς και το πνεύμα της Team Fordzilla P1 που συνεχίζει να ωθεί τα όρια.

Η νέα εμφάνιση θα παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση στο Alkmaar που διοργανώνεται από την Ford Ολλανδίας και τους οικοδεσπότες των esports αγώνων Racesquare, όπου οι παίκτες όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους στην ανακλαστική βαφή, αλλά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να καθίσουν μέσα στο αγωνιστικό αυτοκίνητο πλήρους κλίμακας, το οποίο λειτουργεί τόσο ως προσομοιωτής παιχνιδιών όσο και ως μια πλήρως ανεπτυγμένη πλατφόρμα live streaming.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την πιο πρόσφατη αυτή εμφάνιση του αυτοκινήτου χρησιμοποίησε μια πειραματική διαδικασία που περιελάμβανε πολλές επαναλαμβανόμενες δοκιμές προκειμένου να επιτύχει ένα φινίρισμα που μέχρι τώρα θεωρούνταν αδύνατο να πάρει σάρκα και οστά. Το αποτέλεσμα των αναρίθμητων δοκιμών είναι ένα ανακλαστικό πορτοκαλί φινίρισμα που αλληλεπιδρά με το φως και το περιβάλλον με σχεδόν εξωπραγματικό τρόπο.

Αυτή είναι η πέμπτη αλλαγή χρώματος για το διαρκώς εξελισσόμενο εγχείρημα που ακούει στο όνομα Team Fordzilla P1, το οποίο είχε αρχικά αποκαλυφθεί σε λευκό χρωματισμό πριν «φορέσει» το φθορίζον κίτρινο για το ντεμπούτο του ως προσομοιωτής αγώνων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για χρήση αυτής της ειδικής βαφής σε οχήματα παραγωγής της Ford.

Η εξέλιξη του αγωνιστικού P1

Από τη σύλληψη της όλης ιδέας, το P1 προσπάθησε να ξεπεράσει τα όρια, ως το πρώτο όχημα που δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία των σχεδιαστών μιας αυτοκινητοβιομηχανίας και της gaming κοινότητας. Πάνω από 250.000 ψήφοι στο Twitter οδήγησαν στην τελική σχεδίασή του από τους σχεδιαστές της Ford, Arturo Ariño και Robert Engelman, με τον τελευταίο να οραματίζεται τη μορφή του εσωτερικού του.

Αποκαλύφθηκε αρχικά το 2020 και μόλις τρεις μήνες μετά η Ford δημιούργησε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του οχήματος σε ζωντανή μετάδοση.

Λίγους μήνες μετά το P1 έκανε την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood με ολοκαίνουργια χρώματα, γιορτάζοντας την 55η επέτειο από τη διάσημη νίκη της Ford και την κατάκτηση των θέσεων 1-2-3 στις 24 Ώρες του Le Mans.

Στην gamescom 2021, το P1 εξελίχθηκε για μια ακόμα φορά καθώς κατέστη ο απόλυτος προσομοιωτής gaming. Κατόπιν, στο Gamergy της Μαδρίτης αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά, ενσωματώθηκαν στο P1 τεχνολογίες streaming για να είναι εφικτή η ζωντανή μετάδοση περιεχομένου απευθείας από το αυτοκίνητο. Με περισσότερα σχέδια στα σκαριά, η εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου P1 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Team Fordzilla

Η Ford παρουσίασε την esports ομάδα της Team Fordzilla στην gamescom 2019, σχηματίζοντας ομάδες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο, που διευθύνονταν από έναν αρχηγό η καθεμιά. Παίχτες από κάθε αγορά στρατολογούνται σε πανευρωπαϊκούς και περιφερειακούς διαγωνισμούς.

Για να αξιοποιήσει την επιτυχία των πρώτων ετών, το 2022 η Team Fordzilla αναδιαρθρώθηκε για να εστιάσει στις βασικές πλατφόρμες της, προκειμένου να αναπτυχθεί και εξελιχθεί, διατηρώντας παράλληλα τις στενές σχέσεις της με τις τοπικές αγορές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto