ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Fiat 500 με την υπογραφή του Ron Arad [video]

Η συλλογή «Reverse Again» του Ron Arad έχει επιλέξει ως πρωταγωνιστή το 500, το πλέον θρυλικό μοντέλο της FIAT, αλλά και ένα πραγματικό ορόσημο για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συλλογή, τα έργα της οποίας είναι πιστοποιημένα μέσω της τεχνολογίας NFT (Non Fungible Token) και είναι διαθέσιμα μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, εστιάζουν στο ξεχωριστό μοντέλο της FIAT που από το 1957 έφερε μια επανάσταση στο χώρο της σχεδίασης και αποτέλεσε αγαπημένο θέμα για διάσημους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με το μοναδικό του design, το 500 χάρη στη συνολικότερη φιλοσοφία του αποτέλεσε έμπνευση και για δράσεις που έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντολογικά ζητήματα, στοιχείο που τονίζεται περισσότερο από ποτέ σήμερα, μέσω του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού 500.

O Rona Arad αποτελεί μια από τις σημαντικότερες, αλλά και αινιγματικές μορφές της αρχιτεκτονικής και του design με πλούσια συνεισφορά στο χώρο της τέχνης για περισσότερα από 30 χρόνια. Έργα του έχουν εκτεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε χώρους όπως το Metropolitan Museum of Art,  το MoMΑ της Ν. Υόρκης, το Κέντρο Pompidou και τη Royal Academy of Art.

Όλα τα έργα της συλλογής «Reverse Again» είναι πιστοποιημένα μέσω της τεχνολογίας NFT, η οποία διασφαλίζει την αυθεντικότητα τους, ενώ κάθε έργο έχει δημιουργηθεί μέσω της στενής συνεργασίας του καλλιτέχνη με τη FIAT, η οποία υποστήριξε τον Arad μέσω των ερευνών που έχει πραγματοποιήσει η Ιταλική εταιρεία για τη δημιουργία τρισδιάστατων ψηφιακών μοντέλων που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων.

Giacosa, Dante

Η συγκεκριμένη προσέγγιση επέτρεψε στον καλλιτέχνη να συνεχίσει την αναζήτησή του πάνω στη σχέση που έχουν τα χειροποίητα με τα ψηφιακά αντικείμενα, προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 με τη συλλογή
«In Reverse». Σήμερα, η συλλογή «Reverse Again» συνεχίζει αυτό το διάλογο με επίκεντρο το θρυλικό μοντέλο της FIAT, δημιουργώντας μια συνέχεια μεταξύ του παρελθόντος και του σήμερα. Το κοινό μπορεί να απολαύσει τις νέες δημιουργίες του Ron Arad μέσω της πλατφόρμας Shifting Vision:

Με αφορμή τη νέα συλλογή, η Shifting Vision δημιούργησε σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Giulia Magno το ντοκιμαντέρ «Ron Arad: Reverse Again», το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω των καναλιών της FIAT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο 10λεπτο video, ο Ron Arad εξηγεί τον ενθουσιασμό και την έμπνευση που του προκαλεί το FIAT 500, από τη δημιουργία ζωγραφικών συνθέσεων, όπως το «Pressed Flowers», μέχρι τα ψηφιακά έργα τέχνης «Slow Outburst» και «Drop Me a Line».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto