NEAPINED

Σκέψεις για κατάργηση των μικρών προσθιοκίνητων Mercedes

Τα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης προσανατολίζουν την γερμανική εταιρία στην κατάργηση των A-Class και B-Class.

Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει τα δεδομένα αλλά και τα σχήματα των αυτοκινήτων που θα είναι ελαφρώς υπερυψωμένα ώστε να χωρούν οι μπαταρίες. Ταυτόχρονα, αλλάζουν και τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων και για αυτό το λόγο η Mercedes αναμένεται να αποσυρθεί από τις μικρές κατηγορίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Ola Källenius, λέει δεν θέλουν πλέον να ανταγωνιστούν τους κατασκευαστές ευρείας παραγωγής, επειδή δεν είναι αυτό που αντιπροσωπεύει η Mercedes. Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν πληροφορίες πως η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη θέλει να επικεντρωθεί στην πολυτελή κατηγορία.

Αυτό που λογικά θα γίνει είναι πως η τωρινή γενιά της A-Class θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι το 2025 (όταν θα τεθεί σε ισχύ το εξοντωτικό Euro 7) και θα δοθεί προτεραιότητα στις plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Αργότερα θα υπάρξει νέα γενιά μοντέλων με πλατφόρμα ΜΜΑ που έχει σχεδιαστεί κυρίως για ηλεκτρικές εκδόσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα σχετίζεται με την Α-Class και πιθανότατα η τρέχουσα γενιά να είναι η τελευταία.

Το σίγουρο είναι πως η B-Class θα καταργηθεί το 2024 δίχως να έχει διάδοχο. Έτσι, από τα μέσα της δεκαετίας και μετά η γκάμα της Mercedes θα ξεκινά από την C-Class και στην βάση πιθανότατα θα υπάρχουν EQ ηλεκτρικά μοντέλα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!