NEAPINED

Νέο σήμα για τα Dacia Duster, Sandero και Jogger [video]

Τα ελαφρώς φρεσκαρισμένα Dacia με τα νέα λογότυπα θα ξεκινήσουν να παραγγέλνονται από αύριο 16 Ιουνίου με τις πρώτες παραδόσεις να φτάνουν στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Μετά την αλλαγή στις γραμματοσειρές και τα έντυπα επικοινωνίας, τη σκυτάλη πήρε η αλλαγή στην εταιρική εικόνα του δικτύου αντιπροσώπων και τώρα είναι η σειρά των αυτοκινήτων να υιοθετήσουν τη νέα εταιρική ταυτότητα της Dacia. Πρόκειται για ένα δυνατό χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της μάρκας, το σήμα DC κοσμεί το μπροστινό μέρος στο κέντρο της μάσκας, όντας ανασχεδιασμένο και σε λευκή απόχρωση.

Όπως οι κρίκοι μίας αλυσίδας, έτσι και το δέσιμο μεταξύ του D και του C στο λογότυπο με τις μινιμαλιστικές γραμμές, σχηματίζουν ένα ολοκαίνουργιο έμβλημα που αντανακλά την απλότητα και τη στιβαρότητα του νέου design. Η εταιρική ταυτότητα που αντικατοπτρίζεται στο Dacia Link είναι αναγνωρίσιμη με την πρώτη ματιά βλέποντας το αυτοκίνητο τόσο από κοντά όσο και από μακριά. Το νέο σήμα είναι επίσης ορατό και στο καπάκι της πλήμνης του κάθε τροχού.

Μια άλλη ορατή αλλαγή είναι η προσθήκη του λογότυπου στην πίσω πόρτα και στο τιμόνι του κάθε μοντέλου. Αυτό είναι μινιμαλιστικό στη σχεδίασή του, με τα γράμματα να ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο, έτσι ώστε να μένουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να αναδεικνύεται ευκρινώς κάθε γράμμα.

Άλλες αλλαγές που έχουν γίνει στη σχεδίαση περιλαμβάνουν την υιοθέτηση της απόχρωσης του Monolith Grey στις μπάρες οροφής, τις μπροστινές και πίσω προστατευτικές ποδιές και τους πλευρικούς καθρέφτες, στα Sandero Stepway και το Duster.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως τα Dacia που θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους από τις αρχές του 2023 θα είναι αυτά με τα νέα λογότυπα. Μέσα στο 2023 η Dacia θα παρουσιάσει ένα μεγάλο SUV που θα τοποθετείται πάνω από το Duster και θα είναι η ναυαρχίδα της μάρκας. Προς τα τέλη του 2024 θα παρουσιαστεί και η νέα γενιά Duster.

Λίγα περισσότερα για τη Dacia

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, η Dacia ανανέωσε τη γκάμα της με δύο νέες προσθήκες στο line-up των μοντέλων της: το αμιγώς ηλεκτρικό Spring και το Jogger, το ευέλικτο οικογενειακό αυτοκίνητο του C segment. Η εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ανανέωσης της μάρκας. Η Dacia έχει αλλάξει τα πάντα, αλλά εξακολουθεί να είναι πιστή στην ουσία που τη διακρίνει.

Η Dacia φτιάχνει μοντέλα χωρίς «περιττά στολίδια», που καλύπτουν τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών της. Τα αυτοκίνητα της Dacia είναι πάνω απ’ όλα στιβαρά και αξιόπιστα, είναι ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξυπηρετώντας πολλούς σκοπούς, είτε πρόκειται για οδήγηση στην πόλη, είτε για απόδραση το Σαββατοκύριακο στην εξοχή. Το ολοκαίνουργιο χρώμα Lichen Khaki, έχει μια γήινη απόχρωση παρόμοια με αυτή του φυσικού βρύου, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά και υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς της Dacia με τη φύση.

Η Dacia προκαλεί ρήξη με το κατεστημένο, επανεξετάζει την έννοια της αυτοκίνησης, μέσω μιας προσπάθειας να υπερασπιστεί τις έξυπνες καταναλωτικές πρακτικές. Αυτό σημαίνει σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορισμένων υλικών, όπως η επένδυση χρωμίου ή το ψευδό-αλουμίνιο, αλλά και η διαρκής προσπάθεια κατάργησης της χρήσης οποιασδήποτε μορφής ζωικού δέρματος.

Η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της μάρκας είναι και μια ευκαιρία για τη Dacia να εφαρμόσει τη δέσμευση που ανέλαβε το Renault Group στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τις 23ης Απριλίου 2021. Ως εκ τούτου, η Dacia θα είναι η πρώτη μάρκα του Group που θα περιορίσει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της στα 180 km/h.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!