NEA

Γερμανία: Απορρίπτει το σχέδιο της ΕΕ για κατάργηση των συμβατικών αυτοκινήτων

Ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner είπε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει προοπτική για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035. Επομένως η απαγόρευση τους είναι λάθος!

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα συμφωνήσει με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει πλήρως την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner.

Στην προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 55% έως το 2030 από τα επίπεδα του 1990, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μείωση 100% των εκπομπών CO2 για τα νέα αυτοκίνητα έως το 2035. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν αδύνατο να πουληθούν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τότε και μετά.

Οι νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τις προτάσεις αυτόν τον μήνα πριν από τις διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ για τον τελικό νόμο.

Πάντως ο Lindner αλλά και η κυβέρνηση συνασπισμού που έχει σχηματιστεί στην Γερμανία με την συμμετοχή και των Πράσινων, θεωρεί ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της στηρίζει σταθερά την θέση της για μηδενικούς ρύπους από το 2035 και ξεκινά σύντομα τις διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ για το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!