NEA

Γιατί η Amazon σταμάτησε να πουλά κλιπς για τις ζώνες ασφαλείας;

Μετά από εισήγηση του υπουργού μεταφορών της Ινδίας, Nitin Gadkari, η Amazon διέκοψε την διάθεση μεταλλικών αναστολέων (ψεύδο-κλιπς) που ξεγελούσαν τις ζώνες ασφαλείας.

Μία από τις πιο κακές συνήθειες που μπορεί να κάνει ένας επιβάτης στο αυτοκίνητο είναι να μην φορά την ζώνη ασφαλείας. Για αυτό το λόγο οι κατασκευαστές εφοδιάζουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα με έναν χαρακτηριστικό ήχο υπενθύμισης.

Ακόμη και έτσι όμως κάποιοι βρίσκουν τρόπο να συνεχίζουν να μη φορούν ζώνη κουμπώνοντας την πόρπη και περνώντας τον ιμάντα πίσω από την πλάτη τους. Ακόμη χειρότερα στο διαδίκτυο υπάρχουν κλιπς που ξεγελούν τις ζώνες ώστε να μην ενεργοποιείται ο ήχος της υπενθύμισης.

Στην Ινδία αυτή η συνήθεια είναι διαδεδομένη. Ωστόσο, πρόσφατα ένας μεγαλοεπιχειρηματίας που πέθανε σε τροχαίο το Σαββατοκύριακο και δε φορούσε ζώνη ασφαλείας ήταν η αφορμή που ο Gadkari ζήτησε από την Amazon να σταματήσει να διαφημίζει τους αναστολείς των ζωνών.

Η Amazon ανταποκρίθηκε άμεσα και έχει ήδη αφαιρέσει τα σχετικά προϊόντα και θα λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον οποιωνδήποτε πωλητών τα προσέφεραν.

Πέρυσι τα τροχαία στην Ινδία στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους, με έναν θάνατο κάθε τέσσερα λεπτά. Η Ινδία είναι η 4η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Amazon θα συνεχίσει να διαθέτει τα ψεύδο-κλιπς για τις ζώνες στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές. Μάλιστα μέσω της Amazon Prime σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και δωρεάν αποστολή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!