NEA

GP Μεξικό – Προεπισκόπηση: To Grand Prix με το μεγαλύτερο υψόμετρο και την λεία άσφαλτο

Όπως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έτσι και εδώ η C2 είναι η P Zero λευκή/σκληρή γόμα, η C3 είναι η P Zero κίτρινη/μέση γόμα και η C4 είναι η P Zero κόκκινη/μαλακή γόμα.

Το Μεξικό είναι ο αγώνας που διεξάγεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο 2238 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο αραιός αέρας επηρεάζει την απόδοση των υβριδικών μηχανών όπως και την αεροδυναμική απόδοση.

Η κάθετη δύναμη που παράγεται είναι λιγότερη ειδικά στις χαμηλές στροφές. Φέτος με τα πατώματα που προκαλούν αναρρόφηση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα επηρεαστεί περισσότερο ή λιγότερο από πέρυσι η αεροδυναμική απόδοση.

Υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Μεξικό, ακόμη και σε διάστημα λίγων ωρών. Αυτό επηρεάζει την πτώση απόδοσης λόγω θερμικής καταπόνησης των ελαστικών και είναι μια σημαντική παράμετρος που οι ομάδες πρέπει να παρακολουθούν.

Το Αυτοκινητοδρόμιο «Hermanos Rodriguez» θα βοηθήσει να πραγματοποιηθεί το τεστ πρωτότυπων ελαστικών του 2023 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το Ιαπωνικό Grand Prix και ακυρώθηκε.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2) στο Μεξικό θα διαρκέσει 90min ώστε να δοκιμαστούν οι πιο μαλακές γόμες της νέας χρονιάς. Στο Ώστιν είχαν δοκιμαστεί οι πιο σκληρές πρωτότυπες γόμες.  

Όπως και την προηγούμενη Παρασκευή, το σχέδιο θα το εκπονήσει η Pirelli και θα αφορά δοκιμές ελαστικών. Αν μια ομάδα δώσει τη δυνατότητα σε έναν νέο οδηγό να δοκιμάσει στο FP1 θα έχει λίγο χρόνο στο FP2 προτού επικεντρωθεί στις δοκιμές ελαστικών για το υπόλοιπο της περιόδου. Τα πρωτότυπα ελαστικά δεν έχουν χρώματα στα πλαϊνά.

MARIO ISOLA – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «Κατά τη διάρκεια της σεζόν τα ελαστικά μας πρέπει να ανταπεξέλθουν σε μια ευρεία ποικιλία συνθηκών οι οποίες διαμορφώνονται από τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε πίστας. Αν κοιτάξετε στους δυο τελευταίους αγώνες στη Suzuka παίζουν ρόλο τα πλευρικά φορτία, στο Ώστιν το αεροδυναμικό ζύγισμα ενώ στο Μεξικό κυρίαρχο ρόλο έχει η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα. Η πίστα που φέρει το όνομα των αδερφών Rodriguez δεν προσφέρει ιδιαίτερη πρόσφυση. Τα ενεργειακά φορτία που μεταφέρονται διαμέσου των ελαστικών είναι χαμηλά και τα μονοθέσια δεν έχουν τόσο μεγάλη αεροδυναμική απόδοση ειδικά στις αργές στροφές καθώς ο αέρας είναι αραιός σ’ αυτό το υψόμετρο (2238m). Φέτος πιθανόν θα δούμε περισσότερη φθορά στα εμπρός ελαστικά καθώς η σημερινή γενιά μονοθεσίων έχει υποστροφική τάση στις αργές στροφές – υπάρχουν αρκετές στην πίστα του Mεξικό. Η φύση της διαδρομής με πολύ σκόνη στην επιφάνεια του οδοστρώματος έχει ως αποτέλεσμα το κράτημα να βελτιώνεται θεαματικά κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Η εκτίμηση του βαθμού βελτίωσης και η σωστή προθέρμανση των ελαστικών θα είναι κλειδί στην επιτυχία».

Άλλα Μοtorsport

GT: Το FIA Motorsport Games διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πωλ Ρικάρντ της Γαλλίας και η Pirelli είναι ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών. Μια ευρεία γκάμα με περισσότερα από 3300 ελαστικά θα διατεθεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες: Μονοθέσια, αυτοκίνητα ράλι και αγωνιστικά πίστας, δεικνύουν την εμπλοκή της Pirelli σε περισσότερα από 250 διαφορετικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.

Rallying: Ο οδηγός της Toyota Sebastien Ogier κέρδισε στο ασφάλτινο Catalunya Rally de Espana το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με ελαστικά Pirelli P Zero. Το πρωτάθλημα τώρα ολοκληρώνεται με το Rally Japan που επίσης θα είναι ασφάλτινο, τον επόμενο μήνα από 10 -13/11.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button