NEA

TUV: Ποια είναι αυτοκίνητα με τις λιγότερες ζημιές;

Τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοπιστίας για την χρονιά του 2022 έδωσε στη δημοσιότητα ο γερμανικός οργανισμός πιστοποιήσεων και ποιοτικού ελέγχου TUV.

Σε μία έρευνα αξιολόγησης από διάφορα δεδομένα και πηγές η TUV κατέγραψε και αξιολόγησε τα πιο αξιόπιστα και τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της γερμανικής αγοράς βάσει του έτους κατασκευής τους. Επιπρόσθετα στην αναφέρονται οι πιο κοινές βλάβες για τα αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί και κυκλοφορούν την τελευταία δεκαετία στους γερμανικούς δρόμους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στα νεότερης ηλικίας αυτοκίνητα υπάρχουν περισσότερες βλάβες με τα ηλεκτρικά και συγκεκριμένα με τα φωτιστικά σώματα. Στα παλαιότερα αυτοκίνητα αναφέρονται θέματα φθοράς σε μηχανικά μέρη όπως είναι ο κινητήρας, τα φρένα, διαρροές λαδιών κινητήρα, αντλίες και τρόμπες κ.α.

Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά στις κατηγορίες των αυτοκινήτων 9,7 και 5 ετών το πιο αξιόπιστο αναλογικά (βλάβες επί ποσοστό πωλήσεων) είναι η Porsche 911. Για τα ηλικίας 3 ετών τα πιο αξιόπιστα είναι τα Mercedes.

Στην πεντάδα για τα αυτοκίνητα έως 3 ετών και τα ποσοστά βλαβών τους, περιλαμβάνονται τα Mercedes B-Class (2,0%), Mercedes GLC (2,3%), VW Golf Sportsvan (2,3%) και Audi Q3 (2,4%).

Στα αυτοκίνητα έως 6 ετών, η πεντάδα αποτελείται από τα Porsche 911 (2,7%), Mercedes SLC (4,1%), Audi Q2 (4,5%), Mazda CX-3 (4,6%) και VW Golf Sportsvan (4,6%).

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως στα αξιόπιστα αυτοκίνητα δεν αναφέρονται τα Toyota, όπως και τα Hyundai, αλλά και της Kia πέρα από το Picanto. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στα πιο ζημιάρικα η έρευνα -που δημιουργεί απορίες για την αντικειμενικότητά της- εστιάζει σε γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Έτσι, στα αυτοκίνητα με τις περισσότερες βλάβες περιλαμβάνονται μοντέλα της Dacia, VW, BMW, Renault κ.α. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την αναφορά της TUV.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!