NEA

Ρεκόρ πωλήσεων για τα κινεζικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη

Στα μέρη μας μπορεί να μην είναι ακόμη ορατό αλλά στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης οι πωλήσεις των εισαγόμενων ηλεκτρικών αυξάνονται συνεχώς.

Με εκρηκτικό ρυθμό αυξάνονται τα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Κίνα. Μόνο το Νοέμβριο σημειώθηκε μία αύξηση 165% (σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα) και ένας τζίρος που έφτασε στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων από την Κίνα, όπως η SAIC Motor, δραστηριοποιεί έντονα την MG με τα ηλεκτρικό MG4 και MG5 που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις. Οι μεγαλύτερες αγορές που απορρόφησαν το 70% των κινέζικων EVs ήταν το Βέλγιο και η Βρετανία.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Tesla εξήγαγε από την Κίνα πάνω από 37.000 αυτοκίνητα, όταν τον Μάρτιο ήταν στα μόλις 60 και σχεδόν κανένα τον Απρίλιο (λόγω του lockdown στα εργοστάσιά της).

Επιπρόσθετα οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των BMW Group και VW Group, δίχως να ξεχνάμε τη Mercedes που έχει ως μεγαλομέτοχο την Geely, σχεδιάζουν να παράγουν ένα μεγάλο μέρος των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων στην Κίνα ελέω της μειωμένης παραγωγικής ικανότητας στην Ευρώπη.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!