NEAPINED

Έρχεται ηλεκτρικό Suzuki Jimny για τους Ευρωπαίους

Όπως όλες οι εταιρίες, έτσι και η Suzuki αν θέλει να επιβιώσει στην απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά θα πρέπει να εξηλεκτριστεί.

Το είχαμε γράψει για πλάκα, αλλά να που το ηλεκτρικό Jimny θα γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, το Jimny EV θα είναι ένα από τα πέντε ηλεκτρικά Suzuki που θα λανσαριστούν για την Ευρώπη μέχρι το 2030. Ακόμη έξι για κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία και στην Ινδία.

Όπως μπορείτε να δείτε στο επίσημο σκίτσο με τα ηλεκτρικά ξεχωρίζει το ηλεκτρικό Jimny. Το οποίο θα αποτελέσει τη συνέχεια του συμβατικού που είχε άδοξο τέλος ως επιβατικό και που συνεχίζει ως επαγγελματικό μιας και σε αυτή την περίπτωση οι προδιαγραφές ρύπων είναι λιγότερο αυστηρές.

Το Jimny EV βλέπουμε να ξεχωρίζει από την χαρακτηριστική μάσκα και τους LED προβολείς. Δε γνωρίζουμε αν θα υπάρχει τετρακίνηση, αλλά λογικά κάτι τέτοιο είναι εύκολο με την χρήση ενός μοτέρ ανά άξονα.

Στην ίδια παρουσίαση υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πιο σημαντικό από αυτά ένα SUV που φαίνεται ότι θα είναι ο διάδοχος του Vitara. Για το οποίο το πρωτότυπο Suzuki eVX μας έχει δώσει μία πρώτη ένδειξη.

Η ιαπωνική εταιρία θέλει έως το 2030 το 80% των αυτοκινήτων που θα πουλά να είναι ηλεκτρικά, και το υπόλοιπο 20% υβριδικά. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki θα έρθει στην Ευρώπη το 2024.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!