NEA

Σκληρές δοκιμασίες για την ηλεκτρική Mercedes-Benz EQG [video]

Του χρόνου αναμένεται να κάνει ντεμπούτο η ηλεκτρική εκδοχή της εμβληματικής G-Class που θα ονομάζεται EQG.

Τα καλά νέα για τους off-roaders είναι πως η EQG θα βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας της G-Class, ενώ θα υπάρχει και πάλι ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτος άξονας πίσω.

Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει και στη νέα εποχή τα σημαντικά εκτός δρόμου πλεονεκτήματά της, με την μπαταρία η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο πλαίσιο να κατεβάζει πιο χαμηλά το κέντρο βάρους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης. Πάντως είναι σίγουρο ότι θα διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, τα οποία θα ελέγχονται και θα συνδυάζονται από μία εξελιγμένη κεντρική μονάδα.

Στο βίντεο υπάρχει παντελής απουσία ήχου από εξατμίσεις, κάτι που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της G-Class ιδίως στην έκδοση AMG. Ωστόσο, η EQG δείχνει αρκετά γρήγορη, ιδίως στις επιταχύνσεις όταν ξεκινά από τις διασταυρώσεις.

Όπως έχουμε δει και από το concept, πίσω από το καμουφλάζ διακρίνεται το ξεκάθαρο κλασικό σχήμα του αμαξώματος αλλά και κάποιες λεπτομέρειες όπως τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα εμπρός και τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα πίσω.

Αυτή την περίοδο η EQG δοκιμάζεται σε χιονισμένες περιοχές της Γερμανίας όπου την «συνέλαβε» και κατασκοπευτικός φακός.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!