NEAPINED

Cupra Raval θα λέγεται το μικρότερο μοντέλο της μάρκας

Το γνωρίσαμε ως Rebel αλλά τελικά το μικρότερο Cupra θα ονομάζεται Raval προς τιμήν μίας περιοχής στο κέντρο της Βαρκελώνης.

To VW Group ανοίγει σταδιακά τα χαρτιά του για τα μικρά και πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έτσι, το Rebel που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες θα ονομάζεται Raval.

Είναι το ένα από τα τρία μικρά ηλεκτρικά του γερμανικού ομίλου. Μαζί με το Raval θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Seat, στο Martorell της Ισπανίας, και τα αντίστοιχα για τις Skoda και Volkswagen.

Το μικρό EV της VW θα ονομάζεται εκτός απροόπτου ID.1, αυτό της Skoda είναι προς το παρόν χωρίς όνομα, ενώ το Cupra θα είναι όπως είπαμε το Raval. Όλα μαζί θα λανσαριστούν κάπου το 2025.

Η βάση και των τριών θα είναι, όπως και στο μεγαλύτερο VW ID. 2all, το πλαίσιο MEB Small, οπότε ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι αποκλειστικά ένας και κινητήριοι τροχοί οι εμπρός.

Το VW ID. 2all που παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες ήταν η πρόγευση για το πρώτο ηλεκτρικό supermini του ομίλου Volkswagen.

Για το Raval μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει από το πρωτότυπο Urban Rebel, που έχει κινητήρα 172 kW (234 ίπποι). Ωστόσο, το μοντέλο παραγωγής δεν θα είναι και τόσο ισχυρό. Πάντως, θα ξεκινά κάπου στις 25.000 ευρώ, ενώ ως Cupra θα έχει σπορ έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!