NEAPINED

Η Mercedes ετοιμάζει τον αντίπαλο του Tesla Model 3

H γερμανική εταιρία έχει ήδη πλανάρει τη νέα CLA που θα ανακόψει τις πωλήσεις του Model 3.

Την ώρα που η Tesla δουλεύει πάνω στο φτηνότερο της ηλεκτρικό, το Model 2, η Mercedes ετοιμάζει τη νέα γενιά CLA. Ένα πολύ σημαντικό μοντέλο αφού θα καλύψει το κενό που θα αφήσουν οι προς κατάργηση Α-Class/ B-Class. Για αυτό η νέα CLA θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MMA, η οποία εξυπηρετεί τόσο τα υβριδικά, όσο και τα πλήρως ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης.

Ειδικότερα η ηλεκτρική CLA θα έχει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως τεχνολογία 800V με δυνατότητα DC φόρτισης έως και 350 kW. Οι μπαταρίες θα είναι τεχνολογίας LPF (λιθίου σιδήρου-φωσφόρου), οι οποίες έχουν καλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις λιθίου-ιόντων.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, η νέα CLA θα ακολουθήσει ένα πιο φουτουριστικό μοτίβο που θα βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό της γκάμας EQ. H οποία σταδιακά θα ενσωματώνεται σε μία γκάμα μοντέλων για να καταργηθεί στο μέλλον αφού όλα θα γίνουν ηλεκτρικά.

Στο εσωτερικό αναμένεται να υπάρχει μία νέα εκτέλεση του MBUX που θα έχει μία πιο μίνιμαλ προσέγγιση με πιο λειτουργικό απτικό έλεγχο και μία λογική πιο κοντά στην Tesla. Οι χώροι θα θέσουν νέα πρότυπα στην κατηγορία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!