NEAPINED

Σκάνδαλο Tesla: Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων;

Αν νομίζετε ότι το αυτοκίνητο είναι ιδιωτικός χώρος, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ιδίως αν έχετε κάποιο Tesla.

Η αμερικάνικη εταιρία εδώ και χρόνια διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι οι κάμερες στα αυτοκίνητά της σέβονται την ιδιωτικότητά  και τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτές οι κάμερες υπάρχουν μόνο για τον έλεγχο και την επίβλεψη των συστημάτων ασφαλείας.

Ωστόσο, μεταξύ του 2019 και του 2022 διάφοροι εργαζόμενοι στην Tesla διακινούσαν μεταξύ τους βίντεο και φωτογραφίες ιδιωτικών στιγμών που κατέγραφαν οι κάμερες των Tesla, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Οι υπάλληλοι της Tesla που έφεραν στο φως της δημοσιότητας την ιστορία ήταν αποκαλυπτικοί. «Μπορούσαμε να δούμε μέσα στα γκαράζ των ανθρώπων και τις ιδιωτικές τους περιουσίες», είπε ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο υπάρχουν μαρτυρίες για καταγραφές βίντεο με ενός άνδρα να πλησιάζει το αυτοκίνητό του εντελώς γυμνός ή ενός σοκαριστικού ατυχήματος με εντελώς ακατάλληλες σκηνές.

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται τραγικό ατύχημα από την πλευρική κάμερα, με ένα μικρό παιδί με ποδήλατο. Το βίντεο αποτέλεσε εσωτερικό «πηγαδάκι» συζητήσεων για τους υπαλλήλους της Tesla λόγω της σκληρότητάς τους.

Η Tesla δηλώνει ότι στην ιστοσελίδα της ότι «οι εγγραφές της κάμερας παραμένουν ανώνυμες και δεν συνδέονται με εσάς ή το όχημά σας». Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες πρώην υπάλληλοι της εταιρίας πως τα δεδομένα αποθηκεύονται προσωρινά και πως μπορούν να διαρρεύσουν.

Το Reuters έκανε ένα ρεπορτάζ με ερωτήσεις σε πάνω από 300 πρώην υπαλλήλους που εργάζονταν στην Tesla την τελευταία δεκαετία. Αρκετοί μίλησαν αλλά ανώνυμα.

Το πρακτορείο Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Tesla από την οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση.

Όπως είναι αναμενόμενο με τόσες κάμερες στα αυτοκίνητά μας ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάναμε και στο σημείο να διαρρέουν προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!