NEA

Μπορεί ένα ηλεκτρικό να χοροπηδήσει πάνω στο έδαφος;

Στη Σαγκάη παρουσιάζονται πολλά και ενδιαφέρονται μοντέλα. Ένα από αυτά είναι και το U9 της BYD.

Για την BYD έχουμε γράψει αρκετές φορές. Είναι η κινεζική εταιρία με τις μεγαλύτερες αξιώσεις και αυτή που σε πωλήσεις κοντράρει ακόμη και την Tesla. Μάλιστα, η BYD έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδιά της για το λανσάρισμα περισσοτέρων μοντέλων της στην Ευρώπη.

Δεν γνωρίζουμε αν ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα περιλαμβάνεται και το ιδιαίτερο supercar της μάρκας, το οποίο χάρη στα τέσσερα ηλεκτρικά του μοτέρ αποδίδει 1.100 άλογα. Πάντως, το U9 κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στη Σαγκάη χάρη στην προηγμένη ενεργητική ανάρτηση που συνδυάζει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με αερανάρτηση.

Όπως θα δείτε και στο παραπάνω βίντεο το U9 μπορεί να κινηθεί ακόμη και με τρεις τροχούς με την ενεργητική ανάρτηση DiSus-C Intelligent Damping Body Control να κατανέμει το δυναμικό φορτίο. Κάτι που μας θυμίζει την πάλαι ποτέ Citroen Xantia που είχε την προηγμένη για την εποχή της υδροπνευματική ανάρτηση.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα αφορά στην αερανάρτηση DiSus-A Intelligent Air Body Control. Χάρη σε αυτή και σε μια συντονισμένη κίνηση το αμάξωμα μπορεί να ταλαντωθεί συντονισμένα και να αναπηδήσει μερικά εκατοστά από το έδαφος. Κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό, ειδικότερα όταν μιλάμε για ένα σχετικά βαρύ ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το σύστημα, BYD DiSus Intelligent Body Control System, είναι παρόμοιο με τα συστήματα ανάρτησης πλαισίου που είναι διαθέσιμα σε premium και πολυτελή αυτοκίνητα, όπως το Dynamic Chassis Control της Porsche και το Magic Body Control της Mercedes Benz.

Το σύστημα DiSus θα κυκλοφορήσει σε τρεις παραλλαγές και θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στο πολυτελές off-road SUV Yangwang U8 της BYD. Στο μεταξύ θα είναι επίσης διαθέσιμο στα μοντέλα Han, Tang και Denza της BYD.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!