NEAPINED

Παγκόσμια αγορά: Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα μοντέλα

Το Toyota RAV4 ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο για το 2022 ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο – Το 43% πωλήθηκε στις ΗΠΑ και στον Καναδά!

Πέρυσι η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων μεγάλωσε κατά 79,4 εκατομμύρια νέα οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η JATO Dynamics.

Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μείωση 2% σε σύγκριση με το 2021, με τις βασικές αγορές όπως η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη και η Κίνα να παρουσιάζουν πτώση το 2022.

Από την άλλη πλευρά, οι αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Μέση Ανατολή, η Νοτιοανατολική Ασία και η Αφρική παρουσιάζουν άνοδο.

Συνολικά, η Toyota είχε πέντε από τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο πέρυσι. Η Ford, η Nissan και η Honda είχαν από ένα μοντέλο η καθεμία, ενώ η Tesla είχε δύο μοντέλα στη λίστα των Top 10.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω πίνακα μεγάλος πρωταθλητής ήταν το RAV4. Ακολούθησε η Corolla με περίπου 992.000 πωλήσεις και μετά το Tesla Model Y με 747.000 πωλήσεις.

Η έκθεση της JATO δείχνει επίσης ότι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κατασκευαστής αυτοκινήτων πέρυσι ήταν η BYD. Η κινεζική εταιρεία κατέχει τώρα το 2,42%  της παγκόσμιας αγοράς και μετά την Tesla είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2022 πωλήθηκαν συνολικά 7,37 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφανίζοντας αύξηση 2,9 εκατομμυρίων μονάδων, σε σύγκριση με το 2021. Τα BEV είχαν πέρυσι ένα μερίδιο αγοράς στο 9,3% παγκοσμίως και το νούμερο αυτό θα ανέβει σημαντικά φέτος αφού στο παιχνίδι μπαίνει γερά και η Ευρώπη.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!